Τροφές Κομμένες και Ραμμένες στα Μέτρα σας!

Τροφές Κομμένες και Ραμμένες στα Μέτρα σας!
για ΓΑΤΕΣ
για Σκύλους
Εκπτώσεις

-15% σε Ειδικά Προσαρμοσμένες Τροφές

Προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, χάρη στις Smilla, Briantos, Rocco & Concept for Life*

EIDIKESTROFES15

*Ο κωδικός ισχύει έως τις 13 Μαΐου 2024 23:59. Δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλα εκπτωτικά κουπόνια. 

Όροι Προσφοράς

*Ο κωδικός ισχύει έως τις 13 Μαΐου 2024 23:59 μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλα εκπτωτικά κουπόνια. Ισχύει μόνο για τις ακόλουθες μάρκες: Concept for Life, Concept for Life Veterinary Diet, Smilla, Smilla Veterinary Diet, Rocco Sensitive, Rocco Diet Care και Briantos.

Τι είναι η Διαιτητική Τροφή;

Αν και η ονομασία μπορεί να είναι παραπλανητική, μια διαιτητική τροφή δεν είναι απαραίτητα μειωμένη σε θερμίδες και σχεδιασμένη για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Πρόκειται για τροφές που χορηγούνται μόνο στην περίπτωση ορισμένων ασθενειών, καθώς η ειδική τους σύνθεση τις καθιστά αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εκπληρώνουν έναν ή περισσότερους διατροφικούς σκοπούς.

Αυτοί ορίζονται από το νόμο και περιλαμβάνουν ασθένειες των νεφρών, της ουροδόχου κύστης, του ήπατος και του εντέρου, καθώς και δυσανεξία σε τρόφιμα.

Οι διαιτητικές τροφές προστατεύονται από ειδικούς νόμους και πρέπει να έχουν ειδικά διατροφικά χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα στην εκάστοτε ασθένεια. Αυτό το είδος τροφής χορηγείται μόνο μετά από διάγνωση και κατόπιν συμβουλής του κτηνιάτρου.

Οι διαιτητικές τροφές είναι επίσης γνωστές ως κλινικές τροφές, θεραπευτικές τροφές, κτηνιατρικές τροφές ή συνταγογραφούμενες τροφές. Προσφέρονται με τη μορφή ξηράς κροκέτας ή υγρής τροφής.

Οι "κανονικές" πλήρεις τροφές αναφέρονται επίσης ως φυσιολογικές τροφές. Είναι κατάλληλες για υγιή ζώα και περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το ζώο σε καθημερινή βάση.

Μπορεί να περιέχουν πρόσθετα συστατικά που, αν και δεν είναι απαραίτητα, έχουν συγκεκριμένο όφελος, π.χ. λάδι σολομού για λαμπερό τρίχωμα ή πρεβιοτικά για την εντερική χλωρίδα.

Αυτές οι τροφές καλύπτουν τις ατομικές ανάγκες, αλλά μόνο σε περιορισμένο βαθμό.

Πώς Αναγνωρίζεις μια Διαιτητική Τροφή;

  1. Οι διαιτητικές ζωοτροφές φέρουν στη συσκευασία την ένδειξη "Diet", η οποία προορίζεται μόνο για ζωοτροφές για ειδικούς διατροφικούς σκοπούς
  2. Συχνά στην ετικέτα αναγράφεται επίσης η ένδειξη "Veterinary Diet"
  3. Επιπλέον, ο ειδικός διατροφικός σκοπός πρέπει πάντα να αναγράφεται μαζί με τα ειδικά διατροφικά-φυσιολογικά χαρακτηριστικά

Πώς χορηγούνται οι Διαιτητικές Τροφές; Είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε Κτηνίατρο;

Μια διαιτητική τροφή θα πρέπει να χορηγείται στο κατοικίδιό σας μόνο κατόπιν κτηνιατρικής συνταγής και αφού έχει προηγηθεί διάγνωση.

Λόγω της ειδικής σύνθεσής της και του γεγονότος ότι μπορεί να μην είναι κατάλληλη για ένα υγιές ζώο, σας συνιστούμε να μην ταΐζετε το κατοικίδιό σας με διαιτητική τροφή χωρίς να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας. Για παράδειγμα, οι ξηρές και υγρές τροφές που έχουν αναπτυχθεί για ζώα με νεφρική ανεπάρκεια έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φώσφορο από τις φυσιολογικές τροφές και μπορεί να οδηγήσουν σε συμπτώματα ανεπάρκειας σε υγιή ζώα.

Κάθε ζώο που τρέφεται με διαιτητική τροφή θα πρέπει να παρακολουθείται τακτικά από κτηνίατρο για να διασφαλίζεται ότι η δίαιτα εξακολουθεί να είναι κατάλληλη για την κατάσταση της υγείας του ζώου.

Πριν αλλάξετε τη διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του επιβλέποντος κτηνιάτρου για να αποφύγετε την επανεμφάνιση συμπτωμάτων.

Πάνω απ' όλα, να θυμάστε ότι μια διαιτητική τροφή πρέπει να χορηγείται μόνο σε ένα κατοικίδιο που πάσχει από ασθένεια η οποία έχει διαγνωστεί θετικά από κτηνίατρο.

Η συνεχής παρακολούθηση από τον κτηνίατρο είναι σημαντική για την αξιολόγηση της υγείας του ασθενούς και την προσαρμογή της δίαιτας, εάν είναι απαραίτητο.

Τα πλεονεκτήματά μας

Αποδεδειγμένη ποιότητα
Από φιλόζωους για φιλόζωους
Κάτι για κάθε γούστο