Πληροφορίες για την οδηγία της ΕΕ σχετικά με τις υπηρεσίες πληρωμών PSD2.0

Αγαπητοί πελάτες της zooplus,

πρόκειται να γίνουν σημαντικές αλλαγές στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 οι πελάτες πρέπει να ταυτοποιούν την ταυτότητά τους δύο φορές προκειμένου να γίνει μια ηλεκτρονική πληρωμή. Συνοπτικά:

  • Η μέθοδος πληρωμής 3D-Secure παρέχει πρόσθετη ασφάλεια όταν πληρώνετε με κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) στο διαδίκτυο.
  • Με αυτή τη μέθοδο οι πελάτες επιβεβαιώνουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές δύο φορές, για παράδειγμα με έναν μυστικό κωδικό, έναν κωδικό συναλλαγής ή με ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Η μέθοδος αναγνώρισης εξαρτάται από την τράπεζά σας. Πολλές τράπεζες έχουν για το σκοπό αυτό μια ειδική εφαρμογή για κινητά ή μια ειδική συσκευή αποστολής κωδικών.
  • Έτσι, σε περίπτωση υποκλοπής των στοιχείων της κάρτας σας, δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση αγορών από τρίτους.

Εάν επιθυμείτε να κάνετε αγορές από την zooplus χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω πιστοποίηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στην τράπεζά σας ώστε να καταχωρίσει την zooplus στη βάση δεδομένων για αξιόπιστους δικαιούχους, το λεγόμενο Whitelisting. Για να διευκρινίσετε κατά πόσο η εταιρεία έκδοσης της κάρτας σας υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία, πρέπει να απευθυνθείτε στην τράπεζά σας.

Περισσότερες πληροφορίες για την οδηγία PSD2 θα βρείτε εδώ.

Τα δεδομένα που απαιτούνται για την επεξεργασία πληρωμών ενδέχεται να διαβιβάζονται στο Braintree, μια υπηρεσία της PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία δεδομένων στη zooplus, ανατρέξτε στις Πληροφορίες Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας.