Περιοδικό

6 min
Διατροφή Σκύλων

Ξηρά τροφή vs υγρή τροφή για σκύλους

Η ποικιλία των τροφών για σκύλους που προσφέρονται σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε. Ενώ η γκάμα των προϊόντων θα πρέπει να καλύπτει όλα τα γούστα, ο αγοραστής έχει την πολυτέλεια της επιλογής: ποια τροφή είναι η σωστή; Είναι η ξηρά τροφή καλύτερη από την υγρή τροφή για στον σκύλο σας ή το αντίθετο;

6 min
Υιοθεσία Γάτας

Είναι ευτυχισμένη η γάτα μου;

Όταν αγαπάμε κάποιον, θέλουμε φυσικά να είναι ευτυχισμένος και βάζουμε τα δυνατά μας για να συμβάλουμε στην ευτυχία του. Φυσικά, αυτό ισχύει και για τους τριχωτούς τετράποδους φίλους μας , με τους οποίους μοιραζόμαστε τη ζωή μας. Εξάλλου, μας κάνουν και εμάς πολύ ευτυχισμένους. Πρώτα απ' όλα, μπορείτε να είστε σίγουροι για αυτό: Αν παρέχετε στην αγαπημένη σας γατούλα τις κατάλληλες συνθήκες ζωής που ανταποκρίνονται πλήρως στη φύση και τις ανάγκες της, ήδη είστε σε πολύ καλό δρόμο για την ευτυχία της. Αφενός, αυτό περιλαμβάνει απασχόληση με τα κατάλληλα παιχνίδια που ανταποκρίνονται και στη νοημοσύνη της εκάστοτς φυλής  ή της ίδιας της γάτας, αφετέρου ακόμα πιο σημαντική είναι η τροφή υψηλής ποιότητας. Για να είναι ευτυχισμένη, η γάτα σας χρειάζεται επίσης ένα ονυχοδρόμιο  για να ακονίζει τα νύχια της και να αφήνει τη δική της ατομική μυρωδιά, καθώς και ένα τουλάχιστον καταφύγιο που να είναι προστατευμένο από τα ρεύματα αέρα, όπως ένα σπιτάκι. Ανάλογα με τη φυλή ή τη φύση τους, οι γάτες χρειάζονται περισσότερη ή λιγότερη πρόσβαση στην ύπαιθρο. Και αυτό που επίσης κάνει τις περισσότερες γάτες πολύ ευτυχισμένες - ναι, καλά το μαντέψατε: ατελείωτα χάδια! Αν τα προσφέρετε όλα αυτά στη γάτα σας, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι ότι θα είναι καλά. Για να μπορείτε να είστε απολύτως σίγουροι ότι κάνετε την αγαπημένη σας γατούλα ευτυχισμένη, ρωτήσαμε τους ειδικούς για τα αλάνθαστα σημάδια της ευτυχίας των μικρών αιλουροειδών. Και οι απαντήσεις τους είναι οι εξής:
11 min
Είδη Μικρών Ζώων

Χάμστερ

Δεν είναι όλα τα χάμστερ ίδια. Είναι τελκά αυτά τα χνουδωτά τρωκτικά τόσο εύκολα στη φροντίδα όσο ακούγεται; Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε αν τα χάμστερ είναι πραγματικά τα ιδανικά κατοικίδια για οικογένειες με παιδιά.
8 min
Είδη Πουλιών

Σπίνοι-ζέβρα

Οι σπίνοι-ζέβρα ή αλλιώς ζεβράκια είναι όμορφοι, κοινωνικοί, εύκολοι στη φροντίδα και ένα από τα πιο δημοφιλή διακοσμητικά πουλιά. Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να παρακολουθείτε τους ευέλικτους σπίνους-εστριλδίδες, καθώς όλο κάτι συμβαίνει με τα ζεβράκια. Σκέφτεστε κι εσείς να πάρετε έναν σπίνο-ζέβρα; Τότε διαβάστε περισσότερα για τη φροντίδα και τη διατήρηση αυτών των πτηνών εδώ.
11 min
Φυλές Σκύλων

Μεγάλος Ορεινός Σκύλος Ελβετίας

Ο Μεγάλος Ορεινός Σκύλος Ελβετίας με το κοντό τρίχρωμα και την χαρακτηριστική τριχρωμία δεν είναι μόνο ένας άγρυπνος φύλακας και σκληρός εργάτης, αλλά και ένας χαδιάρης οικογενειακός σκύλος φιλικός με τα παιδιά. Με ύψος έως και 72 εκατοστά, είναι η μεγαλύτερη και βαρύτερη από τις τέσσερις αναγνωρισμένες φυλές ορεινών σκύλων.
Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
Σκύλοι Φυλές Σκύλων

Μαλτέζ (Maltese)

Ως έξυπνοι και ζωηροί σκύλοι συντροφιάς, τα μικρόσωμα, ολόλευκα Μαλτέζ ενθουσιάζουν πολλούς ζωόφιλους. Είναι το ιδανικό κατοικίδιο για να κάνει παρέα σε ανθρώπους, που θέλουν να έχουν τριγύρω τους ένα τετράποδο φίλο, και που τους αρέσει να φροντίζουν το απαλό τρίχωμα.
Γάτες Υγεία & Φροντίδα Γάτας

Ηλικία γάτας

Όπως είναι γνωστό, η ηλικία του σκύλου είναι εύκολο να υπολογιστεί: ένα σκυλίσιο έτος ισοδυναμεί με επτά ανθρώπινα έτη, γεγονός που εξαρτάται επίσης από τη φυλή και το βάρος του σκύλου. Πώς καθορίζεται λοιπόν η ηλικία της γάτας; Και πόσα χρόνια ζουν γενικά οι γάτες; Από ποια ηλικία θεωρούνται ηλικιωμένες;
Πουλιά Υγεία & Φροντίδα Πουλιών

Οδηγός αναπαραγωγής για παπαγαλάκια budgie

Τα παπαγαλάκια Μπάτζι (Budgie ή Budgerigar) είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Τι ωραία που θα ήταν λοιπόν εάν τα Μπάτζι σας αποκτούσαν μικρά παπαγαλάκια! Υπάρχουν όμως μερικά βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, προτού προχωρήσετε με την αναπαραγωγή των budgie σας.
Πρόσφατα άρθρα
Σκύλοι Διατροφή Σκύλων

Ξηρά τροφή vs υγρή τροφή για σκύλους

Η ποικιλία των τροφών για σκύλους που προσφέρονται σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε. Ενώ η γκάμα των προϊόντων θα πρέπει να καλύπτει όλα τα γούστα, ο αγοραστής έχει την πολυτέλεια της επιλογής: ποια τροφή είναι η σωστή; Είναι η ξηρά τροφή καλύτερη από την υγρή τροφή για στον σκύλο σας ή το αντίθετο;
Σκύλοι Φυλές Σκύλων

Τσεχοσλοβάκικο Λυκόσκυλο

Η φυλή του Τσεχοσλοβακικού Λυκόσκυλου προέρχεται από προσπάθειες διασταύρωσης μεταξύ Γερμανικών Ποιμενικών και λύκων. Επομένως, το λυκόσκυλο είναι πιο κοντά στην προέλευση όλων των σκύλων από ό,τι άλλες φυλές. Έχοντας εμφάνιση και συμπεριφορά που μοιάζει με του λύκου, πρόκεται για μια φυλή που σίγουρα ανήκει σε έμπειρα χέρια.
Σκύλοι Υγεία & Φροντίδα Σκύλων

Λεϊσμανίαση στους σκύλους

Επιτέλους διακοπές! Όμως η προσμονή για μεγάλες βόλτες στην παραλία και δροσερά καλοκαιρινά βράδια μετατρέπεται γρήγορα σε πανικό όταν οι ιδιοκτήτες μαθαίνουν για πρώτη φορά για τη φοβερή λεϊσμανίαση στους σκύλους. Διαβάστε σε αυτό άρθρο όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νόσο.