Περιοδικό

Υιοθεσία Σκύλων

Top 10 Αξεσουάρ για Σκύλους το Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφτασε και ετοιμάζεστε για διακοπές με το σκύλο σας; Καιρός λοιπόν να φροντίσετε για τον απαραίτητο εξοπλισμό! Στο άρθρο αυτό, όπως προδίδει άλλωστε και ο τίτλος, σας παρουσιάζουμε τα 10 τοπ προϊόντα που θα κάνουν τη ζωή του κατοικίδιου ζώου σας ακόμα πιο άνετη και όμορφη αυτό το καλοκαίρι.

Άθληση & Παιχνίδια Γάτας

Τρόποι απασχόλησης της γάτας σας

Ως ιδιοκτήτες μιας οικόσιτης γάτας θέλετε να είστε σίγουροι ότι το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να ζει όσο πιο φυσιολογικά γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι μια κατοικία φιλική προς τις γάτες θα πρέπει να προσφέρει πολλές εναλλαγές. Όσο λιγότερα απαγορευτικά μέρη υπάρχουν μέσα στο σπίτι, τόσο καλύτερα για τη γάτα σας. Οι ευέλικτες ώρες ταΐσματος είναι πιο κοντά στη φυσική συμπεριφορά μιας γάτας απ’ ότι οι σταθερές. Η γάτα σας θα πρέπει να λαμβάνει το τελευταίο επιδόρπιο για καληνύχτισμα, όταν εσείς πηγαίνετε για ύπνο. Αν έχει περισσότερη εναλλαγή στην καθημερινότητά της, η γάτα σας θα είναι πιο ικανή να αντιμετωπίσει το άγχος. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να βρείτε τρόπους για να κρατάτε απασχολημένη τη γάτα σας και να παίζετε μαζί της όσο το δυνατόν πιο συχνά. Φέρτε της τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ένα νέο κουτί για να κρύβεται, καθώς αυτό εκθέτει τη γάτα σας σε νέες μυρωδιές. Η γάτα θα πρέπει επίσης να εξοικειώνεται και με νέους θορύβους μέσα στο σπίτι.
Διατροφή Μικρών Ζώων

Τροφές χωρίς δημητριακά για το τρωκτικό σας

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα τρωκτικά τρώνε δημητριακά, αλλά πρόκειται για μία εσφαλμένη εντύπωση, καθώς οι τροφές χωρίς δημητριακά είναι ό,τι πιο φυσικό για τα μικρά ζώα. Οι συμπυκνωμένες τροφές σε μορφή δημητριακών είναι κατάλληλες μόνο περιστασιακά ως σνακ! Η φυσική διατροφή των μικρών ζώων αποτελείται από χόρτο και βότανα, επομένως τα ζώα που μένουν μέσα σε κλουβί πρέπει να λαμβάνουν αρκετή φρέσκια τροφή.
Διατροφή Πουλιών

Διατροφή για το καναρίνι σας

Η τροφή του καναρινιού σας θα πρέπει να αποτελείται κυρίως από διάφορους κόκκους και σπόρους, όπως είναι άλλωστε εμφανές και από το κωνικό σχήμα του ράμφους του. Προκειμένου να είστε σίγουροι ότι το πτηνό σας λαμβάνει όλα όσα χρειάζεται για να παραμένει σε φόρμα και υγιές, προμηθευτείτε μια ποικιλία από ανάμικτους σπόρους, ενδεδειγμένους για καναρίνια.
Διατροφή Σκύλων

Η σωστή τροφή για στειρωμένους σκύλους

Η στείρωση αποτρέπει την αναπαραγωγική ικανότητα του σκύλου σας - αυτό θα πρέπει να γίνεται καλά σαφές από όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων. Αλλά ξέρατε ότι η στείρωση έχει εκτεταμένες επιπτώσεις σε ολόκληρο τον οργανισμό του τετράποδου φίλου σας;

Πιο αναγνωσμένα άρθρα
Γάτες Φυλές Γάτας

Βρετανική Κοντότριχη (British Shorthair)

Αναζητάτε μια γάτα που να συμπληρώνει τέλεια την οικογένειά σας με τον ήρεμο και ισορροπημένο χαρακτήρα της και να μπορείτε να την έχετε συνεχώς εντός σπιτιού; Τότε κατά πάσα πιθανότητα θα σας προτείνουν μία γάτα της φυλής «Βρετανική Κοντότριχη». Ένας «γατόφιλος» δύσκολα μπορεί να αντισταθεί στο πλούσιο τρίχωμα και τα μεγάλα μάτια της Βρετανικής Κοντότριχης, αποκαλούμενης και ως British Shorthair. Επιπλέον, ο χαρακτήρας της Βρετανικής Κοντότριχης είναι απλά αξιαγάπητος! Αλλά τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε σχετικά; Το πορτρέτο της συγκεκριμένης φυλής, που σκιαγραφήσαμε για εσάς, παρουσιάζει λεπτομερώς τις κοντότριχες αυτές γάτες από τη Μεγάλη Βρετανία και προσφέρει συμβουλές για την απόκτηση, εκτροφή, διατροφή και πρόληψη για την υγεία τους. Η Βρετανική Κοντότριχη είναι μια πέρα για πέρα απλή φυλή: ο φιλικός, μάλλον ήσυχος χαρακτήρας της είναι εμφανής σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό - ακόμη και όταν στην οικογένεια ανήκουν παιδιά ή άλλα ζώα.
Γάτες Φυλές Γάτας

Γάτα Βεγγάλης (Bengal)

Η γάτα Βεγγάλης είναι μια πραγματικά μοναδική φυλή γάτας. Κατά βάθος είναι ένα μικρό «κατοικίδιο τιγράκι» με την κυριολεκτική έννοια: οι εκτροφείς της φυλής βάζουν μια στάλα αίματος άγριας γάτας, επειδή οι άγριες γάτες-υβρίδια, όπως η γάτα Βεγγάλης ή Σαββάνας, είναι η τελευταία λέξη της μόδας στον κόσμο των εκτροφέων! Τι ξεχωρίζει μια υβριδική γάτα - και τι είναι αυτό που πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη του, όταν φέρνει μια τέτοια διασταύρωση άγριας γάτας στο σαλόνι του; Η αναλυτική περιγραφή της συγκεκριμένης φυλής, που συνθέσαμε για εσάς και μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια, δίνει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και όχι μόνο.
Γάτες Φυλές Γάτας

Γάτα Περσίας (Persian)

Η χνουδωτή γάτα Περσίας, ή αλλιώς Περσική γάτα, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γάτες. Είναι παράξενο, αλλά η Περσική γάτα, η οποία στα περσικά ονομάζεται “Gorbe-ye irāni”, δηλαδή Ιρανική γάτα, ανήκει στις αρχαιότερες φυλές γάτας -  αν και δεν προέρχεται καν από την Ανατολή!
Πρόσφατα άρθρα
Σκύλοι Υιοθεσία Σκύλων

Εργασία από το σπίτι με το σκύλο

Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακός - όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι. Αυτό το νέο καθεστώς εργασίας ισχύει για υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες και πολλούς αυτοαπασχολούμενους. Ένας άλλος παράγοντας που κατέστησε απαραίτητη την εργασία από το σπίτι είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό. Αν έχετε στην οικογένεια και ένα σκύλο, αυτό μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση, για το πως θα συνυπάρχετε αρμονικά με το κατοικίδιό σας εν ώρα εργασίας. Όντας καλά οργανωμένοι και ακολουθώντας τις ιδέες μας, θα αντιληφθείτε ωστόσο ότι ένας σκύλος στο γραφείο του σπιτιού είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Με τις ακόλουθες συμβουλές μπορείτε λοιπόν να διαμορφώσετε ωραία τις ημέρες εργασίας παρέα με τον τετράποδο φίλο σας!
Γάτες Υιοθεσία Γάτας

Εργασία από το σπίτι με τη γάτα

Ειδικά σε περιόδους κρίσης, και για όσο μας πλήττει η επιδημία του κορωνοϊού, είναι σημαντικό να «Μένουμε Σπίτι» και αν η φύση της εργασίας μας το το επιτρέπει, να εργαζόμαστε από εκεί. Αυτός δεν είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο όλο και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα τηλεργασίας ή ευέλικτες ημέρες γραφείου. Ακόμη και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή οι εκπαιδευτικοί που προετοιμάζονται για μαθήματα κάθονται πολύ στο γραφείο τους στο σπίτι - και μάλιστα όχι μόνοι τους. Διότι πολλοί άνθρωποι μοιράζονται το γραφείο τους με μια γάτα. Πώς θα επιτύχετε να εργάζεστε αρμονικά με τη γάτα σας στον ίδιο χώρο; Στο άρθρο αυτό σας δίνουμε συμβουλές!
Γάτες Υγεία & Φροντίδα Γάτας

Ο κορωνοϊός στις γάτες

Οι κορωνοϊοί δεν εμφανίζονται μόνο στους ιδιοκτήτες ζώων, αλλά και στους ίδιους τους τετράποδους φίλους μας. Σε αντίθεση με το νέο ανθρώπινο κορωνοϊό, οι κορωνοϊοί στις γάτες (FCoV) είναι γνωστοί εδώ και πολλά χρόνια. Σε αυτούς ανήκουν ο εντερικός κορωνοϊός της γάτας (FECV), καθώς και ο κατά πολύ πιο γνωστός ιός της λοιμώδους περιτονίτιδας της γάτας (FIPV). Ο τελευταίος προκαλεί τη θανατηφόρο λοιμώδη περιτονίτιδα (FIP), η οποία οδηγεί τις προσβεβλημένες γάτες σε φλεγμονή του περιτοναίου και ασκίτη (η κοιλιά της γάτας είναι γεμάτη με υγρό). Αντιθέτως, οι άνθρωποι, ιδίως οι ανοσοανεπαρκείς, όπως οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι, υποφέρουν από συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.