Περιοδικό

Φυλές Γάτας

Scottish Fold

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συναντά κανείς συχνά γάτες με διπλωμένα αυτιά. Αυτή η φυλή γάτας ονομάζεται Scottish Fold. Τα διπλωμένα αυτιά οφείλονται σε ένα γενετικό ελάττωμα που προκαλεί σοβαρή βλάβη στους χόνδρους και τα οστά σε όλο το σώμα. Στη Γερμανία, η Scottish Fold θεωρείται ως εκ τούτου φυλή εκτροφής βασανισμού και η εκτροφή τους απαγορεύεται.

8 min
Φυλές Γάτας

Γάτα Σιγκαπούρης

Η χαριτωμένη γάτα Σιγκαπούρης είναι σπάνια, καθώς υπάρχουν λίγοι (αξιόπιστοι) εκτροφείς στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο εύκολο να αποκτήσει κανείς μια γάτα αυτής της εξωτικής φυλής. Ωστόσο, αν καταφέρετε να υιοθετήσετε μια γάτα Σιγκαπούρης, θεωρείστε τον εαυτό σας τυχερό, δεδομένου ότι αυτή η γάτα έχει έναν μοναδικό, ευχάριστο και συναρπαστικό χαρακτήρα. Και έτσι ακριβώς θα είναι η ζωή σας στο πλευρό μιας γάτας Σιγκαπούρης.
8 min
Υιοθέτηση Μικρών Ζώων

Υιοθεσία ποντικιών: Τι χρειάζονται τα μικρά τρωκτικά για να είναι ευτυχισμένα;

Εκτός από τα ινδικά χοιρίδια και τα χάμστερ, τα ποντίκια είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια για τους λάτρεις των μικρών ζώων. Όχι μόνο συναντώνται σε πολλά όμορφα χρώματα, αλλά τα ζωάκια αυτά παρουσιάζουν και ενδιαφέρουσα κοινωνική συμπεριφορά. Η διατήρηση ποντικιών απαιτεί όμως λίγη παραπάνω ευαισθησία: Τι απαιτήσεις έχουν τα τρωκτικά όσον αφορά τη στέγαση, την τροφή και την απασχόλησή τους;
7 min
Υγεία & Φροντίδα Πουλιών

Γρίπη των πτηνών

Η γρίπη των πτηνών είναι ένα θέμα που αναδύεται επαναλαμβανόμενα στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια. Ποια πτηνά όμως μπορούν να προσβληθούν από τη γρίπη των πτηνών και επίσης, είναι ο ιός επικίνδυνος και για τον άνθρωπο; Αυτό το άρθρο συνοψίζει τις πιο σημαντικές πληροφορίες για εσάς.
9 min
Φυλές Σκύλων

Μαλτιπού (Maltipoo)

Πρόκειται για μια άλλη διασταύρωση Κανίς: Όπως και το γνωστό Λαμπραντούντλ, το Μαλτιπού ανήκει στην κατηγορία των «Ντουντλ», μόνο που εδώ τα γονίδια προέρχονται από Μαλτέζ κι όχι από Λαμπραντόρ. Σε αυτό το άρθρο συνοψίζουμε τα πιο σημαντικά στοιχεία για αυτόν τον υβριδικό σκύλο.
Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
Σκύλοι Φυλές Σκύλων

Μαλτέζ (Maltese)

Ως έξυπνοι και ζωηροί σκύλοι συντροφιάς, τα μικρόσωμα, ολόλευκα Μαλτέζ ενθουσιάζουν πολλούς ζωόφιλους. Είναι το ιδανικό κατοικίδιο για να κάνει παρέα σε ανθρώπους, που θέλουν να έχουν τριγύρω τους ένα τετράποδο φίλο, και που τους αρέσει να φροντίζουν το απαλό τρίχωμα.
Γάτες Υγεία & Φροντίδα Γάτας

Ηλικία γάτας

Όπως είναι γνωστό, η ηλικία του σκύλου είναι εύκολο να υπολογιστεί: ένα σκυλίσιο έτος ισοδυναμεί με επτά ανθρώπινα έτη, γεγονός που εξαρτάται επίσης από τη φυλή και το βάρος του σκύλου. Πώς καθορίζεται λοιπόν η ηλικία της γάτας; Και πόσα χρόνια ζουν γενικά οι γάτες; Από ποια ηλικία θεωρούνται ηλικιωμένες;
Πουλιά Υγεία & Φροντίδα Πουλιών

Οδηγός αναπαραγωγής για παπαγαλάκια budgie

Τα παπαγαλάκια Μπάτζι (Budgie ή Budgerigar) είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Τι ωραία που θα ήταν λοιπόν εάν τα Μπάτζι σας αποκτούσαν μικρά παπαγαλάκια! Υπάρχουν όμως μερικά βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, προτού προχωρήσετε με την αναπαραγωγή των budgie σας.
Πρόσφατα άρθρα
Γάτες Φυλές Γάτας

Scottish Fold

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συναντά κανείς συχνά γάτες με διπλωμένα αυτιά. Αυτή η φυλή γάτας ονομάζεται Scottish Fold. Τα διπλωμένα αυτιά οφείλονται σε ένα γενετικό ελάττωμα που προκαλεί σοβαρή βλάβη στους χόνδρους και τα οστά σε όλο το σώμα. Στη Γερμανία, η Scottish Fold θεωρείται ως εκ τούτου φυλή εκτροφής βασανισμού και η εκτροφή τους απαγορεύεται.
Σκύλοι Υιοθεσία Σκύλων

Ονειρεύονται οι σκύλοι;

Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει το σκύλάκι σας να χοροπηδά με τις πατούσες του, να τεντώνει την ουρίτσα του ή να κλαψουρίζει ήσυχα στον ύπνο του. Και κάπως έτσι γεννάται το εξής ερώτημα: Ονειρεύονται οι σκύλοι;
Σκύλοι Υγεία & Φροντίδα Σκύλων

Αναισθησία σε σκύλους: διαδικασία και κίνδυνοι

Η αναισθησία έχει φέρει επανάσταση όχι μόνο στην ιατρική αλλά και στην κτηνιατρική. Μόνο με την αναισθησία είναι δυνατή η εκτέλεση σημαντικών επεμβάσεων στα ζώα σήμερα. Όμως η αναισθησία μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Αυτό ισχύει και για τους σκύλους. Επομένως, θα πρέπει να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αναισθησίας στους σκύλους.