Περιοδικό

Εκτροφή Σκύλων

Σημαντικές ερωτήσεις για τον εκτροφέα σκύλων

Βρήκατε την αγαπημένη σας φυλή; Σίγουρα θα ανυπομονείτε να πάρετε ένα κουτάβι στο σπίτι σας. Αλλά για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις αργότερα, θα πρέπει να πάρετε τον σκύλο σας μόνο από σοβαρό και υπεύθυνο εκτροφέα. Κάντε τις παρακάτω ερωτήσεις για να ελέγξετε αν ο εκτροφέας είναι αξιόπιστος.

6 min
Υιοθεσία Γάτας

Είναι ευτυχισμένη η γάτα μου;

Όταν αγαπάμε κάποιον, θέλουμε φυσικά να είναι ευτυχισμένος και βάζουμε τα δυνατά μας για να συμβάλουμε στην ευτυχία του. Φυσικά, αυτό ισχύει και για τους τριχωτούς τετράποδους φίλους μας , με τους οποίους μοιραζόμαστε τη ζωή μας. Εξάλλου, μας κάνουν και εμάς πολύ ευτυχισμένους. Πρώτα απ' όλα, μπορείτε να είστε σίγουροι για αυτό: Αν παρέχετε στην αγαπημένη σας γατούλα τις κατάλληλες συνθήκες ζωής που ανταποκρίνονται πλήρως στη φύση και τις ανάγκες της, ήδη είστε σε πολύ καλό δρόμο για την ευτυχία της. Αφενός, αυτό περιλαμβάνει απασχόληση με τα κατάλληλα παιχνίδια που ανταποκρίνονται και στη νοημοσύνη της εκάστοτς φυλής  ή της ίδιας της γάτας, αφετέρου ακόμα πιο σημαντική είναι η τροφή υψηλής ποιότητας.

11 min
Είδη Μικρών Ζώων

Χάμστερ

Δεν είναι όλα τα χάμστερ ίδια. Είναι τελκά αυτά τα χνουδωτά τρωκτικά τόσο εύκολα στη φροντίδα όσο ακούγεται; Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε αν τα χάμστερ είναι πραγματικά τα ιδανικά κατοικίδια για οικογένειες με παιδιά.

8 min
Είδη Πουλιών

Σπίνοι-ζέβρα

Οι σπίνοι-ζέβρα ή αλλιώς ζεβράκια είναι όμορφοι, κοινωνικοί, εύκολοι στη φροντίδα και ένα από τα πιο δημοφιλή διακοσμητικά πουλιά. Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να παρακολουθείτε τους ευέλικτους σπίνους-εστριλδίδες, καθώς όλο κάτι συμβαίνει με τα ζεβράκια. Σκέφτεστε κι εσείς να πάρετε έναν σπίνο-ζέβρα; Τότε διαβάστε περισσότερα για τη φροντίδα και τη διατήρηση αυτών των πτηνών εδώ.

5 min
Υγεία & Φροντίδα Σκύλων

Λεϊσμανίαση στους σκύλους

Επιτέλους διακοπές! Όμως η προσμονή για μεγάλες βόλτες στην παραλία και δροσερά καλοκαιρινά βράδια μετατρέπεται γρήγορα σε πανικό όταν οι ιδιοκτήτες μαθαίνουν για πρώτη φορά για τη φοβερή λεϊσμανίαση στους σκύλους. Διαβάστε σε αυτό άρθρο όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νόσο.

Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
Γάτες Υγεία & Φροντίδα Γάτας

Ηλικία γάτας

Όπως είναι γνωστό, η ηλικία του σκύλου είναι εύκολο να υπολογιστεί: ένα σκυλίσιο έτος ισοδυναμεί με επτά ανθρώπινα έτη, γεγονός που εξαρτάται επίσης από τη φυλή και το βάρος του σκύλου. Πώς καθορίζεται λοιπόν η ηλικία της γάτας; Και πόσα χρόνια ζουν γενικά οι γάτες; Από ποια ηλικία θεωρούνται ηλικιωμένες;

Σκύλοι Φυλές Σκύλων

Μαλτέζ (Maltese)

Ως έξυπνοι και ζωηροί σκύλοι συντροφιάς, τα μικρόσωμα, ολόλευκα Μαλτέζ ενθουσιάζουν πολλούς ζωόφιλους. Είναι το ιδανικό κατοικίδιο για να κάνει παρέα σε ανθρώπους, που θέλουν να έχουν τριγύρω τους ένα τετράποδο φίλο, και που τους αρέσει να φροντίζουν το απαλό τρίχωμα.

Πουλιά Υγεία & Φροντίδα Πουλιών

Οδηγός αναπαραγωγής για παπαγαλάκια budgie

Τα παπαγαλάκια Μπάτζι (Budgie ή Budgerigar) είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Τι ωραία που θα ήταν λοιπόν εάν τα Μπάτζι σας αποκτούσαν μικρά παπαγαλάκια! Υπάρχουν όμως μερικά βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, προτού προχωρήσετε με την αναπαραγωγή των budgie σας.

Πρόσφατα άρθρα
Σκύλοι Εκτροφή Σκύλων

Σημαντικές ερωτήσεις για τον εκτροφέα σκύλων

Βρήκατε την αγαπημένη σας φυλή; Σίγουρα θα ανυπομονείτε να πάρετε ένα κουτάβι στο σπίτι σας. Αλλά για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις αργότερα, θα πρέπει να πάρετε τον σκύλο σας μόνο από σοβαρό και υπεύθυνο εκτροφέα. Κάντε τις παρακάτω ερωτήσεις για να ελέγξετε αν ο εκτροφέας είναι αξιόπιστος.

Σκύλοι Υγεία & Φροντίδα Σκύλων

Ψευδoκύηση στα σκυλιά

Παρατηρείτε τη σκυλίτσα σας να συμπεριφέρεται σαν να είναι έγκυος ή να έχει κουτάβια, ενώ τίποτα από τα δύο δεν ισχύουν στην πραγματικότητα; Η αιτία θα μπορούσε να είναι μια ψευδοκύηση. Πώς μπορείτε όμως να αναγνωρίσετε ότι η σκυλίτσα σας βρίσκεται σε ψευδοκύηση; Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τη βοηθήσετε;

Μικρά Ζώα Είδη Μικρών Ζώων

Ντεγκού

Τα ντεγκού είναι τρωκτικά που αρχικά έφτασαν στη Γερμανία από τη Χιλή. Εκεί ζουν σε ανοιχτές περιοχές και χτίζουν μικρά συστήματα τούνελ σε υπόγειες σπηλιές. Εξωτερικά μοιάζουν με διασταύρωση αρουραίου και τσιντσιλά. Χρησιμοποιούν επίσης τα μπροστινά τους πόδια όπως τα τσιντσιλά (ή τα ποντίκια) και τα χειρίζονται επιδέξια σαν ένα ζευγάρι χέρια. Τα νύχια στα πόδια τους τους δίνουν την ευκολία να σκαρφαλώνουν σε βράχους και κλαδιά.