Περιοδικό

1 min
Υγεία & Φροντίδα Γάτας

Τσίμπημα Σφήκας σε Γάτα: Τι να κάνω;

Συμβαίνει κατά καιρούς να έρχεται μια γάτα στο κτηνιατρείο λόγω τσιμπήματος σφήκας. Τι πρέπει όμως να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και πότε τα τσιμπήματα σφήκας γίνονται επικίνδυνα για τις γάτες; Εξηγούμε επίσης τη διαφορά όταν το τσίμπημα προέρχεται από μέλισσα και όταν προέρχεται από σφήκα.

1 min
Υιοθεσία Γάτας

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Ιδέες δώρων για γάτες

Μια καρδιά με πολλή αγάπη: Κι εσείς μπορείτε να κάνετε χαρούμενη τη γάτα σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Στις 14 Φεβρουαρίου πολλοί άνθρωποι θέλουν να κάνουν χαρούμενους τους αγαπημένους τους. Και οι ιδιοκτήτες γάτας θέλουν να κάνουν χαρούμενη την αγαπημένη τους γάτα! Θέλετε να κάνετε στη γάτα σας ένα δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Εδώ σας δίνουμε τις καλύτερες ιδέες δώρου για γάτες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
1 min
Υγεία & Φροντίδα Μικρών Ζώων

Πώς προσδιορίζεται η ηλικία των κουνελιών;

Μετά από περίπου ένα χρόνο ζωής τα κουνέλια θεωρούνται ενήλικα. Τα κουνέλια είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Παρόλα αυτά, σε πολλούς δεν είναι εύκολο να εκτιμήσουν την ηλικία των κουνελιών με βάση εξωτερικά χαρακτηριστικά. Είναι εφικτό να προσδιοριστεί η ηλικία των κουνελιών;
1 min
Διατροφή Πουλιών

Διατροφή για το καναρίνι σας

Η τροφή του καναρινιού σας θα πρέπει να αποτελείται κυρίως από διάφορους κόκκους και σπόρους, όπως είναι άλλωστε εμφανές και από το κωνικό σχήμα του ράμφους του. Προκειμένου να είστε σίγουροι ότι το πτηνό σας λαμβάνει όλα όσα χρειάζεται για να παραμένει σε φόρμα και υγιές, προμηθευτείτε μια ποικιλία από ανάμικτους σπόρους, ενδεδειγμένους για καναρίνια.
1 min
Διατροφή Σκύλων

Η διατροφή του Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι γνωστό ότι τρώνε πολύ και λατρεύουν το φαγητό. Η σωστή διατροφή ενός Λαμπραντόρ δεν θα ήταν πρόβλημα, αν το αφήνατε να αποφασίσει από μόνο του: το κύριο θέμα είναι να υπάρχει μεγάλη ποσότητα φαγητού. Διότι το Λαμπραντόρ ανήκει στις φυλές που δεν είναι ακριβώς επιλεκτικά σε ό,τι αφορά την τροφή του. Εδώ σας έχουμε συνοψίσει πως μπορείτε να αποτρέψετε το αγαπημένο σας κατοικίδιο από το να τρώει πάρα πολύ, ποια είναι η σωστή διατροφή για το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ και ποια τροφή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη γι’ αυτό.
Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
Σκύλοι Φυλές Σκύλων

Μαλτέζ (Maltese)

Ως έξυπνοι και ζωηροί σκύλοι συντροφιάς, τα μικρόσωμα, ολόλευκα Μαλτέζ ενθουσιάζουν πολλούς ζωόφιλους. Είναι το ιδανικό κατοικίδιο για να κάνει παρέα σε ανθρώπους, που θέλουν να έχουν τριγύρω τους ένα τετράποδο φίλο, και που τους αρέσει να φροντίζουν το απαλό τρίχωμα.
Πουλιά Υγεία & Φροντίδα Πουλιών

Οδηγός αναπαραγωγής για παπαγαλάκια budgie

Τα παπαγαλάκια Μπάτζι (Budgie ή Budgerigar) είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Τι ωραία που θα ήταν λοιπόν εάν τα Μπάτζι σας αποκτούσαν μικρά παπαγαλάκια! Υπάρχουν όμως μερικά βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, προτού προχωρήσετε με την αναπαραγωγή των budgie σας.
Γάτες Υγεία & Φροντίδα Γάτας

Ηλικία γάτας

Όπως είναι γνωστό, η ηλικία του σκύλου είναι εύκολο να υπολογιστεί: ένα σκυλίσιο έτος ισοδυναμεί με επτά ανθρώπινα έτη, γεγονός που εξαρτάται επίσης από τη φυλή και το βάρος του σκύλου. Πώς καθορίζεται λοιπόν η ηλικία της γάτας; Και πόσα χρόνια ζουν γενικά οι γάτες; Από ποια ηλικία θεωρούνται ηλικιωμένες;
Πρόσφατα άρθρα
Γάτες Υγεία & Φροντίδα Γάτας

Τσίμπημα Σφήκας σε Γάτα: Τι να κάνω;

Συμβαίνει κατά καιρούς να έρχεται μια γάτα στο κτηνιατρείο λόγω τσιμπήματος σφήκας. Τι πρέπει όμως να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και πότε τα τσιμπήματα σφήκας γίνονται επικίνδυνα για τις γάτες; Εξηγούμε επίσης τη διαφορά όταν το τσίμπημα προέρχεται από μέλισσα και όταν προέρχεται από σφήκα.
Γάτες Υγεία & Φροντίδα Γάτας

Αλλεργία στις Γάτες: Διάγνωση & Θεραπεία

Αγαπάτε τις γάτες, αλλά πάντα φτερνίζεστε όταν είναι κοντά σας και τα μάτια σας δακρύζουν; Τότε μπορεί να έχετε αλλεργία στις τρίχες της γάτας. Μάθετε εδώ πώς να μειώσετε τα συμπτώματα της αλλεργίας στις γάτες και να ανοίξετε δρόμο για πολλές αγκαλίτσες!
Σκύλοι Υγεία & Φροντίδα Σκύλων

Δροσιά για σκύλους: 10 συμβουλές για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Οι σκύλοι πρέπει να μπορούν να δροσίζονται, όταν έχει καύσωνα. Μια καλή δυνατότητα γι’ αυτό είναι το σύστημα ποτίσματος του γκαζόν στον κήπο. Έφτασε το καλοκαίρι και μαζί μ’ αυτό οι καυτές ημέρες για το σκύλο. Ήδη από το πρωί ο ήλιος αντανακλά στο έδαφος και το μεσημέρι η ζέστη είναι αφόρητη για τους τετράποδους φίλους μας. Με μερικές συμβουλές, ωστόσο, μπορείτε να σιγουρευτείτε ότι ο σκύλος σας θα επιβιώσει τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Θα σας πούμε τι χρειάζεται ο σκύλος σας στη ζέστη και πως μπορείτε να τον δροσίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.