Kλουβί για ινδικά χοιρίδια

Γράφτηκε από Heiko Pulcher
Klouví gia indiká choirídia

Ένα μέρος για ύπνο, φαγητό και παιχνίδι

Ο Speedy, το ινδικό χοιρίδιο, κάθεται στο αγαπημένο του μέρος και κοιτάζει τον κόσμο από ψηλά. Μετά την κούραση των τελευταίων ωρών είναι αρκετά ξεθεωμένος. Ένας γύρος τζόκινγκ, στη συνέχεια σκαρφάλωμα στο ξύλο και την πέτρα, και τέλος μια νόστιμη σαλάτα. Μετά από όλα αυτά, ακόμη και ένα ινδικό χοιρίδιο θέλει ξεκούραση.

Τα ινδικά χοιρίδια διασκεδάζουν με το σκαρφάλωμα και το παιχνίδι

Πολλοί ζωόφιλοι έχουν την προκατάληψη ότι τα ινδικά χοιρίδια είναι τεμπέλικα και αδέξια ζώα. Ωστόσο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, πολλά ινδικά χοιρίδια δεν έχουν τις δυνατότητες, προκειμένου να εκδηλώσουν τον πραγματικό χαρακτήρα και τρόπο συμπεριφοράς τους. Το μεγαλύτερο μέρος ενός κλουβιού για ινδικά χοιρίδια καταλαμβάνεται μόνο από ένα ράφι για τροφή και ένα σπιτάκι. Έτσι, το ζώο δεν έχει δυνατότητες για σκαρφάλωμα και παιχνίδι. Ωστόσο, με λίγη φαντασία και επιδεξιότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα μια παιδική χαρά για ινδικά χοιρίδια.

Ευρύχωρο κλουβί & έξοδος

Βασική προϋπόθεση για ένα ευκίνητο ινδικό χοιρίδιο είναι ένα ευρύχωρο κλουβί και επαρκής χώρος εξόδου. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να σκαρφαλώνουν και να πηδούν. Ίσως να μην είναι τόσο επιδέξια όσο τα χάμστερ ή οι αρουραίοι, αλλά δεν παύουν να είναι πολύ δραστήρια. Τους αρέσει να σκαρφαλώνουν πάνω σε ράμπες και σκάλες, όπου μπορούν να κάθονται και να παρατηρούν την περιοχή τριγύρω τους. Όταν στέκονται όρθια, τα έμπειρα ινδικά χοιρίδια πηδούν περίπου 10 έως 20 cm - αρκετά ψηλά για να φτάνουν σε ένα κατάλληλο σπιτάκι ύπνου.

Επομένως, κατά την αγορά ενός σπιτιού για ινδικά χοιρίδια βεβαιωθείτε ότι έχει επίπεδη σκεπή, ώστε τα ζώα να μπορούν να τη χρησιμοποιούν ως μέρος για να κάθονται. Με ξύλινες σανίδες, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ορόφους στο κλουβί, εφόσον αυτό είναι αρκετά υψηλό για κάτι τέτοιο.

Γέφυρες & Σκάλες

Οι ράμπες γέφυρες και οι σκάλες βοηθούν ακόμη και τα μη εκπαιδευμένα ινδικά χοιρίδια να φτάνουν σε υψηλότερα σημεία. Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσετε σκάλες από πέτρινες πλάκες ή μικρά τούβλα. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο διευκολύνετε το ζωάκι σας να σκαρφαλώνει ευκολότερα, αλλά κι εσείς γλιτώνετε το κόψιμο των νυχιών του, διότι τα νύχια ακονίζονται, καθώς το ζώο διανύει τις σκληρές επιφάνειες.

Σήραγγες & φωλίτσα

Για τη δημιουργία σήραγγας, όπου τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να τρέχουν και να κρύβονται, προσφέρονται μεγάλα κομμάτια φλοιού ή σωλήνες αποστράγγισης από πηλό, που μπορεί κανείς να προμηθευτεί από κατάστημα με οικοδομικό εξοπλισμό. Παίζοντας κρυφτό, τα κοινωνικά ινδικά χοιρίδια ξεδιπλώνουν όλες τις πτυχές του κοινωνικού χαρακτήρα τους. Ένα όμορφα διαμορφωμένο κλουβί, όπου υπάρχουν πολλές δυνατότητες για δραστηριότητες, είναι πιο διασκεδαστικό όχι μόνο για τα ινδικά χοιρίδια, αλλά κι εσείς πιθανόν να το απολαμβάνετε περισσότερο, παρατηρώντας τα δραστήρια ζώα.

Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
1 min

Η γλώσσα των χάμστερ

Τα χάμστερ είναι πολύ αγαπητά μικρά κατοικίδια ζώα! Ακόμη κι αν δεν γουργουρίζουν τόσο δυνατά όσο τα ινδικά χοιρίδια και δεν τρίζουν όπως τα κουνέλια, η γλώσσα τους είναι περίπλοκη. Μερικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τι θέλει να σας πεί ο νέος σας συγκάτοικος!
1 min

Η γλώσσα των ινδικών χοιρίδιων

Πιθανόν κάθε ιδιοκτήτης ινδικού χοιρίδιου να αναγνωρίζει τον αστείο ήχο σφυρίγματος, που παράγει το κατοικίδιο ζώο του, με το που βλέπει τη σακούλα τροφής ή τον τσιριχτό ήχο χαράς, όταν χουχουλιάζει μαζί με το φιλαράκο του στο κλουβί. Αλλά τι ακριβώς θέλει να μας πει το ινδικό χοιρίδιο ανάλογα με τους ήχους που κάνει;
1 min

Πώς προσδιορίζεται η ηλικία των κουνελιών;

Μετά από περίπου ένα χρόνο ζωής τα κουνέλια θεωρούνται ενήλικα. Τα κουνέλια είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Παρόλα αυτά, σε πολλούς δεν είναι εύκολο να εκτιμήσουν την ηλικία των κουνελιών με βάση εξωτερικά χαρακτηριστικά. Είναι εφικτό να προσδιοριστεί η ηλικία των κουνελιών;