Είδη Μικρών Ζώων

Είδη Μικρών Ζώων

Ευρωπαϊκό Xάμστερ

Το Ευρωπαϊκό Xάμστερ είναι ένα μεγάλο χάμστερ με ένα μεγάλο πρόβλημα: το ενδημικό άγριο ζώο είναι είδος υπό εξαφάνιση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σώσετε το μεγάλο χάμστερ. Γιατί δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός «αρχιτέκτονας», αλλά έχει και ένα μοναδικό τρίχωμα.

3 min

Κιτρινολαίμης Ποντικός (Apodemus Flavicollis)

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο νυκτόβιος κιτρινολαίμης ποντικός είναι ένα σχεδόν άγνωστο είδος τρωκτικών, το οποίο δε συναντάται συχνά σε περιοχές, όπου ζουν άνθρωποι. Μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε διάκριση μεταξύ του κιτρινολαίμη ποντικού (Apodemus Flavicollis) και του ποντικού του δάσους (Apodemus sylvaticus), ενώ πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για το ίδιο είδος.
11 min

Κουνέλι Νάνος

Τα κουνέλια νάνοι είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ως κατοικίδια χάρη στο μικρό μέγεθός τους, τη χαριτωμένη τους εμφάνιση, τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και το γεγονός ότι μπορούν να μένουν και σε εξωτερικό χώρο. Ωστόσο, εάν σκέφτεστε να φέρετε στο σπίτι σας ένα κουνέλι νάνο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αν και μικρά στο μέγεθος μπορούν να έχουν μεγάλες ανάγκες. Διαβάστε εδώ ποιες είναι αυτές οι ανάγκες, πώς να μεγαλώσετε σωστά ένα κουνέλι νάνο και τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τα χαριτωμένα αυτά ζωάκια με τα μεγάλα αυτιά.
3 min

Κυνόμυες (Prairie dogs)

Οι κυνόμυες, γνωστοί και ως «σκύλοι των λιβαδιών», είναι σχετικά άγνωστα κατοικίδια ζώα μέχρι σήμερα. Ωστόσο, εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, η δημοτικότητά τους αυξάνεται όλο και περισσότερο, αφού τα ανθεκτικά τρωκτικά γίνονται οικόσιτα και συγκατοικούν με ανθρώπους μέσα σε διαμερίσματα. Συνολικά, υπάρχουν πέντε είδη κυνόμυων, από τα οποία γνωστότερο και πιο διαδεδομένο είναι το είδος Cynomys ludovicianus. Αυτοί οι κυνόμυες με τη μαύρη ουρά είναι το είδος που συναντάται πιο συχνά τόσο στη φύση όσο και ως κατοικίδιο ζώο. Για αυτό το λόγο, οι παρακάτω πληροφορίες αφορούν αποκλειστικά αυτό το είδος.
5 min

Σιβηρικός σκίουρος (Siberian chipmunk)

Ο Σιβηρικός σκίουρος γίνεται όλο και πιο δημοφιλές κατοικίδιο ζώο. Λόγω του ζωηρού χαρακτήρα του, των ματιών που μοιάζουν σαν κουμπιά και της χαριτωμένης εμφάνισής του, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Ωστόσο, αυτά τα μικροσκοπικά ζωάκια είναι πιο απαιτητικά, απ’ ότι αρχικά φαίνονται, οπότε πριν την απόκτησή τους αναλογιστείτε, εάν όντως μπορείτε να τους παρέχετε τις ενδεδειγμένες συνθήκες διαβίωσης για το είδος τους.
7 min

Σκαντζόχοιρος

Oι σκαντζόχοιροι μπορούν να καταταχθούν μεν στα εξωτικά κατοικίδια ζώα, ωστόσο γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Τα χαριτωμένα βίντεο με σκαντζόχοιρους που κυκλοφορούν σε διάφορες πλατφόρμες είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα μικρά εντομοφάγα συναντώνται όλο και περισσότερο στα νοικοκυριά. Ωστόσο, η ανατροφή ενός σκαντζοχοίρου, η οποία απαιτεί αρκετό κόπο, είναι αμφιλεγόμενο ζήτημα μεταξύ των οικολόγων.
3 min

Τσιντσιλά (Chinchilla)

Πρόκειται για μικρόσωμα και χαριτωμένα τρωκτικά, που μετανάστευσαν από τη Νότια Αμερική. Λόγω του χνουδωτού τριχώματός τους, τα μακριά αυτιά και τη φουντωτή ουρά, τα τσιντσιλά κλέβουν γρήγορα τις καρδιές των ανθρώπων. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα τρωκτικά ίδια. Κυρίως πριν από την αγορά ενός τσιντσιλά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται για τη διατροφή, τις ενδεδειγμένες συνθήκες διαβίωσης και τις συνήθειές τους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι ειδικές ανάγκες και η συμπεριφορά αυτών των ζώων ταιριάζουν με τις δικές τους προσδοκίες. Είναι σημαντικό, επομένως, να γνωρίζετε από που προέρχονται και τον τρόπο ζωής τους στην άγρια φύση.
3 min

Φέρετ (Ferret)

Έχετε ήδη ένα κατοικίδιο φέρετ ή θα θέλατε να αποκτήσετε ένα; Αυτά τα ευκίνητα μικρά ζωάκια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Το φέρετ είναι ο εξημερωμένος συγγενής του κουναβιού και της νυφίτσας, και ανήκει στην οικογένεια των μουστελιδών, που επιστημονικά αποκαλείται Mustela Putorius Furo. Πρόκειται για ασυνήθιστα κατοικίδια ζώα. Επομένως, πριν από την απόκτηση ενός τέτοιου κατοικίδιου θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα ζητήματα που αφορούν την επιβίωση και τις ενδεδειγμένες συνθήκες διαβίωσής τους!