Εκπαίδευση Γάτας

Εκπαίδευση Γάτας

Η γάτα νιαουρίζει τη νύχτα: γιατί και τι να κάνω;

Η γάτα σας νιαουρίζει και σας αφήνει άυπνους όλη τη νύχτα; Πιθανόν κάθε ιδιοκτήτης γάτας το έχει ήδη βιώσει αυτό στο παρελθόν. Τι να κάνουμε αν κάθε βράδυ η γάτα μας δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε; Γιατί πολλές γάτες νιαουρίζουν ιδίως το βράδυ και τι βοηθά κατά του νυχτερινού νιαουρίσματος;

Γάτες & προβλήματα υγιεινής

Οι γάτες είναι από τη φύση τους πολύ καθαρά ζώα. Εάν η γάτα σας δε χρησιμοποιεί πλέον σωστά την τουαλέτα υγιεινής ή εάν δεν καθαρίζεται επαρκώς, αυτό αποτελεί μια σημαντική ένδειξη για σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμη και ψυχολογικά προβλήματα! Η κακή υγιεινή στη γάτα εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Εάν η γάτα σας κάνει την ανάγκη της έξω από την τουαλέτα υγιεινής, δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Αλλά ακόμα κι αν η γάτα σας δεν καθαρίζεται πλέον ή καθαρίζεται υπερβολικά τακτικά, και αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια σοβαρή σωματική ή ψυχική ασθένεια.

Γιατί με γλείφει η γάτα μου;

Όποιος γνωρίζει δύο γάτες που συμπαθούν η μια την άλλη, μπορεί με λίγη τύχη να παρακολουθήσει πως περιποιούνται μεταξύ τους. Οι γάτες γλείφουν με αφοσίωση η μια την άλλη. Τι σημαίνει όμως όταν οι γάτες γλείφουν τον άνθρωπο τους;

Η γάτα-κυνηγός

Οι οικόσιτες γάτες δεν εξαρτώνται πλέον από την αναζήτηση τροφής στη φύση. Παρόλα αυτά, οι γάτες διαθέτουν κυνηγετικό ένστικτο που ανήκει στα αρχέγονα ένστικτά τους. Ακόμα και όταν μια γάτα είναι χορτάτη, στη θέα ενός πιθανού θηράματος ενεργοποιείται το ένστικτο για κυνήγι. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για οικόσιτη γάτα, γάτα που βγαίνει βόλτες εκτός σπιτιού ή γάτα που ζει στην άγρια ​​φύση. Το κυνηγετικό ένστικτο κληρονομείται και έτσι μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Η γάτα φέρνει ποντίκια

Η πρώτη εξόρμηση της γάτας σας

Ο ήλιος κάνει τις υπαίθριες εξορμήσεις πολύ δελεαστικές - αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι γάτες μας. Εάν έχουν απολαύσει έστω και μία φορά τη βόλτα τους έξω από το σπίτι, θα αποζητούν όλη την ώρα να βγαίνουν έξω! Ωστόσο, οι ανεξέλεγκτες βόλτες δεν είναι πάντα ότι καλύτερο για εσάς και τη γάτα σας.