Άθληση & Παιχνίδια Γάτας

Άθληση & Παιχνίδια Γάτας

Βαλεριάνα για γάτες

Η αποξηραμένη βαλεριάνα έχει ένα κοινό στοιχείο με τη νεπέτα (catnip): και τα δύο είναι από τα αγαπημένα φυτά των γατών μας. Δεν είναι τυχαίο που και τα δύο ποώδη φυτά είναι γνωστά ως «ναρκωτικά της γάτας». Γιατί όμως οι γάτες αντιδρούν ευφορικά στη μυρωδιά των παιχνιδιών με βαλεριάνα κτλ., ενώ η δυσάρεστη μυρωδιά τους κάνει τους ανθρώπους να σουφρώνουν τη μύτη τους;

Agility για γάτες

Η άσκηση και το παιχνίδι είναι βασικά συστατικά μιας υγιεινής ζωής για γάτες. Εάν η γάτα σας πλήττει, πολύ σύντομα θα εκδηλώσει διάφορα παράπονα. Οι περισσότερες γάτες αγαπούν τις προκλήσεις που εκπαιδεύουν το μυαλό και το σώμα. Το Agility για γάτες είναι ένας υπέροχος τρόπος για να συνδυάσετε τις προκλήσεις της ανάπτυξης με τη διασκέδαση. Ενεργοποιεί τη φυσική περιέργεια της γάτας και μπορεί να γίνει τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι.

Cat Yoga: Γιόγκα με τη γάτα

Λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού είναι προς το παρόν κλειστά πολλά γυμναστήρια. Το διάστημα αυτό πολλοί κάνουν γιόγκα εντός του σπιτιού τους. Μερικοί άνθρωποι μάλιστα δοκιμάζουν για πρώτη φορά γιόγκα με τη βοήθεια ονλάιν μαθημάτων. Οι ιδιοκτήτες γάτας αναρωτιούνται: Γίνεται γιόγκα με τη γάτα (Cat Yoga); Και αν ναι, πώς; Διαβάστε το άρθρο μας και θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές!

Γάτες & παιχνίδια ευφυΐας

Οι γάτες θεωρούνται για πολλούς ανθρώπους ζωηρά, χαδιάρικα ζωάκια: έχουν μαλακό τρίχωμα, αγαπούν να βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους και να τις καλομαθαίνουν. Πολλοί ιδιοκτήτες γάτας ξεχνούν ότι οι γάτες κρύβουν μέσα τους μικρά άγρια ζώα! Εάν η γάτα περνά το χρόνο της πάνω σε έναν καναπέ χωρίς απασχόληση, είναι σπάνια ικανοποιημένη.

Τρόποι απασχόλησης της γάτας σας

Ως ιδιοκτήτες μιας οικόσιτης γάτας θέλετε να είστε σίγουροι ότι το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να ζει όσο πιο φυσιολογικά γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι μια κατοικία φιλική προς τις γάτες θα πρέπει να προσφέρει πολλές εναλλαγές. Όσο λιγότερα απαγορευτικά μέρη υπάρχουν μέσα στο σπίτι, τόσο καλύτερα για τη γάτα σας. Οι ευέλικτες ώρες ταΐσματος είναι πιο κοντά στη φυσική συμπεριφορά μιας γάτας απ’ ότι οι σταθερές. Η γάτα σας θα πρέπει να λαμβάνει το τελευταίο επιδόρπιο για καληνύχτισμα, όταν εσείς πηγαίνετε για ύπνο. Αν έχει περισσότερη εναλλαγή στην καθημερινότητά της, η γάτα σας θα είναι πιο ικανή να αντιμετωπίσει το άγχος. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να βρείτε τρόπους για να κρατάτε απασχολημένη τη γάτα σας και να παίζετε μαζί της όσο το δυνατόν πιο συχνά. Φέρτε της τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ένα νέο κουτί για να κρύβεται, καθώς αυτό εκθέτει τη γάτα σας σε νέες μυρωδιές. Η γάτα θα πρέπει επίσης να εξοικειώνεται και με νέους θορύβους μέσα στο σπίτι.