Διατροφή Σκύλων

Διατροφή Σκύλων

Ο σκύλος μου είναι υπέρβαρος: απώλεια βάρους με υγιεινό τρόπο

Ορισμένοι σκύλοι έχουν μερικά παραπανίσια κιλά στα πλευρά. Αυτό συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σωστή διατροφή. Ο αριθμός των υπέρβαρων σκύλων στα νοικοκυριά μας αυξάνεται συνεχώς. Ωστόσο, για διατήρηση καλής υγείας και μακροζωία είναι σημαντικό ο υπέρβαρος σκύλος να απαλλαγεί από τα επιπλέον κιλά. Έχετε ανακαλύψει ότι ο σκύλος σας είναι πολύ παχύς; Τότε απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά με μερικά μέτρα και σταθερούς κανόνες ταΐσματος.

1 min

Kατάλληλη διατροφή για κουτάβια

Η εύρεση της σωστής τροφής για ένα κουτάβι αποτελεί πρόκληση για κάθε ιδιοκτήτη σκύλου. Είναι απαραίτητο να φροντίζετε ότι ο νεαρός σκύλος σας λαμβάνει τα πάντα για μια υγιή ανάπτυξη. Το πρώτο έτος ενός σκύλου είναι σημαντικό για τη σωματική και ψυχική ανάπτυξή του. Δεν είναι να απορεί κανείς που από επιστημονικής άποψης ένα σκυλίσιο έτος αντιστοιχεί σε 12 έως 15 ανθρώπινα έτη, ανάλογα πάντα με τη φυλή κάθε σκύλου! Οι μικρόσωμες φυλές αναπτύσσονται πλήρως σε περίπου έξι έως εννέα μήνες, οι μεγαλόσωμες φυλές σε 18 έως 24 μήνες. Τα κουτάβια μεγαλώνουν πάρα πολύ κατά τους πρώτους δώδεκα μήνες. Οι ανάγκες τους για τροφή είναι αντίστοιχα υψηλές - τέλος, το κουτάβι πρέπει να χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια σε μορφή ακατέργαστων λιπαρών και πρωτεϊνών, καθώς και πολλά μέταλλα και βιταμίνες για την ανάπτυξη των οστών, των αρθρώσεων και του μυοσκελετικού συστήματος!
1 min

Xριστουγεννιάτικο ημερολόγιο για σκύλους

Κάθε σκύλος χαίρεται για ένα χειροποίητο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο. Το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο είναι ένα από τα πράγματα που κάνει την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα ακόμη πιο όμορφη: ο σκύλος ανοίγει κάθε μέρα ένα πορτάκι και ανυπομονεί για τη νέα έκπληξη. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο για σκύλους. Έτσι θα γλυκαίνετε και τον τετράποδο φίλο σας κατά την περίοδο αναμονής μέχρι τα Χριστούγεννα. Η περίοδος πριν από τα Χριστούγεννα σηματοδοτεί μια γλυκιά προσμονή για τις γιορτές και είναι συνυφασμένη με χριστουγεννιάτικα κεράκια, κουλουράκια και ζεστό κρασί. Φυσικά δεν πρέπει να λείπει και ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, κατά προτίμηση φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Γιατί να μην φτιάξετε μόνοι σας και ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο για σκύλους; Αντί για σοκολάτα, το ημερολόγιο για το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να διαθέτει νόστιμες λιχουδιές ή συναρπαστικά παιχνίδια. Δεν θα χαρεί μόνο ο σκύλος σας για ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο DIY. Ένα χειροποίητο ημερολόγιο είναι επίσης ένα υπέροχο δώρο για ιδιοκτήτες σκύλων.
1 min

Η διατροφή του Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι γνωστό ότι τρώνε πολύ και λατρεύουν το φαγητό. Η σωστή διατροφή ενός Λαμπραντόρ δεν θα ήταν πρόβλημα, αν το αφήνατε να αποφασίσει από μόνο του: το κύριο θέμα είναι να υπάρχει μεγάλη ποσότητα φαγητού. Διότι το Λαμπραντόρ ανήκει στις φυλές που δεν είναι ακριβώς επιλεκτικά σε ό,τι αφορά την τροφή του. Εδώ σας έχουμε συνοψίσει πως μπορείτε να αποτρέψετε το αγαπημένο σας κατοικίδιο από το να τρώει πάρα πολύ, ποια είναι η σωστή διατροφή για το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ και ποια τροφή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη γι’ αυτό.
1 min

Η σωστή τροφή για στειρωμένους σκύλους

Η στείρωση αποτρέπει την αναπαραγωγική ικανότητα του σκύλου σας - αυτό θα πρέπει να γίνεται καλά σαφές από όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων. Αλλά ξέρατε ότι η στείρωση έχει εκτεταμένες επιπτώσεις σε ολόκληρο τον οργανισμό του τετράποδου φίλου σας;
1 min

Η σωστή τροφή για τον ενήλικο σκύλο

Είτε είστε έμπειρος είτε αρχάριος ιδιοκτήτης σκύλου, η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του τετράποδου φίλου σας. Και όντως η υγεία του σκύλου σχετίζεται στενά με την τροφή του. Η φυσική ευεξία, η ζωτικότητα και η διάρκεια ζωής του τετράποδου φίλου σας μπορούν να επηρεαστούν και να ενισχυθούν με τη σωστή τροφή. Αντιθέτως, μια «λάθος» τροφή μπορεί να προκαλέσει στο σκύλο σας προβλήματα υγείας. Η κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό βάρος, διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, ασθένειες του σκελετού και των αρθρώσεων, νεφρική νόσο, ακόμη και καρκίνο. Είναι λογικό λοιπόν το θέμα διατροφής να είναι πάντα επίκαιρο. Στη σχετική βιβλιογραφία, σε συμβουλευτικά έντυπα και φόρουμ στο διαδίκτυο μπορεί να συναντήσει κανείς τόσες πολλές απόψεις σχετικά με τη σωστή διατροφή, όσες σχεδόν είναι και οι φυλές σκύλων.
1 min

Σπιτικά μπισκότα σκύλου

Ας παραδεχτούμε ότι η αγορά έτοιμων λιχουδιών στο κατάστημα της zooplus είναι μια πιο γρήγορη διαδικασία. Αλλά αυτό δεν είναι τόσο διασκεδαστικό για πολύ. Και υπάρχουν και άλλοι καλοί λόγοι για να ψήνετε μόνοι σας τα μπισκότα του σκύλου. Διαβάζοντας το άρθρο μας μπορείτε να μάθετε ποιοι είναι αυτοί, πως ψήνονται και αποθηκεύονται τα μπισκότα σκύλου, καθώς και να βρείτε ιδέες νόστιμων συνταγών που εγγυημένα θα λατρέψει ο σκύλος σας.
1 min

Τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για σκύλους

Ξηρά, υγρή, βιολογική, ωμή ή σπιτικά μαγειρεμένη τροφή; Ανεξάρτητα από τη διατροφική μέθοδο που θα επιλέξετε, είναι σημαντικό να παρέχετε στο σκύλο σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αλλά ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεται ο σκύλος για να είναι υγιής, ευτυχισμένος και δραστήριος; Μέσω ποιων τροφών μπορεί ο σκύλος να προσλαμβάνει θρεπτικά συστατικά και τι γίνεται σε περίπτωση ανεπάρκειας ή υπερκατανάλωσης; Όχι μόνο σε εμάς τους ανθρώπους, αλλά και στο σκύλο, τον καλύτερο φίλο μας, παίζει σημαντικό ρόλο μία ισορροπημένη διατροφή, όσον αφορά την υγεία, την ευημερία και το προσδόκιμο ζωής. Όσο περισσότερες θρεπτικές ουσίες λαμβάνει ο σκύλος, τόσο πιο υγιή οργανισμό έχει, ενώ παράλληλα ενισχύει την αντοχή του και προλαμβάνει πιθανές ασθένειες. Οι θρεπτικές ουσίες φροντίζουν, ώστε να λειτουργούν ομαλά οι πολλές μεταβολικές διεργασίες στον οργανισμό του σκύλου, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων της δομής των μυών, της ανανέωσης του τριχώματος, των κυττάρων του δέρματος και του αίματος, της παραγωγής σημαντικών ορμονών και ενζύμων, της αναζωογόνησης των οργάνων. Αλλά ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεται πραγματικά ο σκύλος για να έχει έναν υγιή οργανισμό;
1 min

Χρειάζονται οι σκύλοι μία ειδική τροφή ανάλογα με τη φυλή τους;

Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία τροφών για σκύλους, σε σημείο που μερικοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ποιο προϊόν θα πρέπει να επιλέξουν για το αγαπημένο τους κατοικίδιο. Οι ιδιοκτήτες δεν είναι βέβαιοι κατά πόσο ο σκύλος τους χρειάζεται πραγματικά μια ειδική τροφή βάσει της φυλής του. Διαβάστε τώρα γιατί είναι ωφέλιμο να προσφέρετε στον τετράποδο φίλο σας μια τροφή προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες της φυλής του.