Υιοθεσία Σκύλων

Υιοθεσία Σκύλων

Εξοικείωση σκύλου στη νέα καθημερινότητα μετά τον Covid-19

Κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων εξόδου λόγω κορωνοϊού, πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων πέρασαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι απ’ ότι συνήθως. Τώρα, τα μέτρα χαλαρώνουν σταδιακά: αντί για εργασία από το σπίτι οι υπάλληλοι γραφείου επιστρέφουν στο χώρο εργασίας τους, αντί για ταινία στον καναπέ πηγαίνουν κινηματογράφο. Με αποτέλεσμα μερικοί σκύλοι να υποφέρουν από το γεγονός ότι οι άνθρωποί τους είναι πιο συχνά εκτός σπιτιού. Στο άρθρο αυτό σας δίνουμε συμβουλές για ομαλή προσαρμογή του σκύλου σας στη νέα καθημερινότητα μετά την απομόνωση λόγω Covid-19.

Top 10 Αξεσουάρ για Σκύλους το Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφτασε και ετοιμάζεστε για διακοπές με το σκύλο σας; Καιρός λοιπόν να φροντίσετε για τον απαραίτητο εξοπλισμό! Στο άρθρο αυτό, όπως προδίδει άλλωστε και ο τίτλος, σας παρουσιάζουμε τα 10 τοπ προϊόντα που θα κάνουν τη ζωή του κατοικίδιου ζώου σας ακόμα πιο άνετη και όμορφη αυτό το καλοκαίρι.

Εργασία από το σπίτι με το σκύλο

Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακός - όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι. Αυτό το νέο καθεστώς εργασίας ισχύει για υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες και πολλούς αυτοαπασχολούμενους. Ένας άλλος παράγοντας που κατέστησε απαραίτητη την εργασία από το σπίτι είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό. Αν έχετε στην οικογένεια και ένα σκύλο, αυτό μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση, για το πως θα συνυπάρχετε αρμονικά με το κατοικίδιό σας εν ώρα εργασίας. Όντας καλά οργανωμένοι και ακολουθώντας τις ιδέες μας, θα αντιληφθείτε ωστόσο ότι ένας σκύλος στο γραφείο του σπιτιού είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Με τις ακόλουθες συμβουλές μπορείτε λοιπόν να διαμορφώσετε ωραία τις ημέρες εργασίας παρέα με τον τετράποδο φίλο σας!

Η ασφάλεια του κουταβιού μέσα και έξω από το σπίτι

Μέρα με τη μέρα το μικρό κουτάβι σας ανακαλύπτει τον κόσμο γεμάτο περιέργεια. Ωστόσο, καθώς ξεκινάει το ταξίδι της εξερεύνησης, εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι τριγύρω, στους οποίους τα νεαρά και αμέριμνα κουταβάκια είναι ιδιαιτέρως επιρρεπή. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για το κουτάβι σας.

Η κοινωνικοποίηση του κουταβιού σας

Ο σκύλος είναι από τη φύση του ζώο αγέλης. Με άλλα λόγια, είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει στην οικογένεια ιεραρχία. Πρέπει να τεθούν σαφείς κανόνες, τους οποίους και θα πρέπει να υπακούει κάθε μέλος της οικογένειας. Επιπλέον, όταν δίνετε στο σκύλο σας μία εντολή, παίζει πιο σημαντικό ρόλο ο τόνος και η χροιά της φωνής σας παρά η έντασή της. Επίσης η εκφώνηση σύντομων και ξεκάθαρων εντολών θα πρέπει να συνοδεύεται από σαφή οπτικά σήματα των χεριών. Σε κάθε ξεχωριστή εντολή θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα η ίδια λεκτική εκφώνηση συνδυαστικά με το ίδιο οπτικό σήμα. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για εσάς που είστε νέος ιδιοκτήτης σκύλου, διότι σας βοηθούν να ασκείτε εξουσία, ακόμα και αν μερικές φορές σας είναι δυσάρεστο.

Περίπατος με το σκύλο εν καιρώ καραντίνας

Ο Covid-19 έχει αλλάξει την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα λόγω μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, προκειμένου να μην διαδώσουν τον κορωνοϊό, συχνά αναρωτιούνται: «Πώς μπορώ να φροντίζω το σκύλο μου κατά τη διάρκεια της καραντίνας;»

Πρέπει να αφήνω το σκύλο να κοιμάται στο κρεβάτι μου;

Όπως συμβαίνει σε πολλά θέματα, οι γνώμες διίστανται σχετικά με το αν κάποιος «Πρέπει να αφήνει το σκύλο του να κοιμάται στο κρεβάτι του». Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά επιχειρήματα που συνηγορούν υπέρ και κατά αυτής της απόφασης, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να ζυγίσετε τα πράγματα και να λάβετε αυτή την απόφαση μόνοι σας, εάν δηλαδή θέλετε να αφήνετε το σκύλο σας να κοιμάται στο κρεβάτι σας ή όχι. Ο σκύλος σας θα προσαρμοστεί σε ό,τι κι αν αποφασίσετε, άλλωστε εσείς είστε το «αφεντικό».

Το κουτάβι σας καταφθάνει στο σπίτι!

Ο σκύλος που πάντα ονειρευόσασταν έρχεται στο σπίτι σας. Το καλαθάκι του είναι ήδη έτοιμο, το πρώτο περιλαίμιο μυρίζει ακόμα «καινουργίλα» και θέλετε να τα κάνετε όλα όπως πρέπει. Μην ανησυχείτε: αποκτώντας τις βασικές γνώσεις για τους σκύλους, η συμβίωση με το αγαπημένο σας τετράποδο δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα της zooplus θέλει να σας υποστηρίξει και να σας βοηθήσει σε αυτό το ξεκίνημα της συμβίωσης με το νέο σας σκύλο. Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες!

Υιοθεσία σκύλου εν μέσω της πανδημίας Covid-19

Πολλοί άνθρωποι σήμερα πρέπει να ακολουθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί: η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή ακόμη και καραντίνα. Στις ασυνήθιστες συνθήκες απομόνωσης, η επιθυμία των ζωόφιλων για έναν τετράποδο σύντροφο μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Και αν όχι τώρα - τότε πότε; Εξάλλου αυτή τη στιγμή, πολλοί έχουν αρκετό χρόνο για να περνούν με ένα νέο συγκάτοικο. Εδώ σας εξηγούμε γιατί η αυθόρμητη αγορά ενός σκύλου δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Χριστούγεννα με σκύλο: Συμβουλές για ασφαλείς γιορτές

Σπασμένα γυαλιά μιας σπασμένης χριστουγεννιάτικης μπάλας, ένα φλεγόμενο χριστουγεννιάτικο στεφάνι, ένα αναποδογυρισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα δύσπεπτο εορταστικό μενού: Τα Χριστούγεννα φέρουν μερικούς κινδύνους όχι μόνο για εμάς τους ανθρώπους, αλλά ιδίως για τους τετράποδους φίλους μας. Εδώ θα σας δείξουμε που εγκυμονούν κίνδυνοι για το σκύλο σας, πως μπορείτε να τους αποτρέψετε και πως μπορείτε να βοηθήσετε γρήγορα και κατάλληλα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το σπίτι μυρίζει έλατο και κανέλα, στο φούρνο ψήνονται χριστουγεννιάτικα μπισκότα, τα παράθυρα είναι διακοσμημένα για τα Χριστούγεννα, τα κεριά είναι αναμμένα και στο σαλόνι λάμπει το πολύχρωμα διακοσμημένο χριστουγεννιάτικο δέντρο - τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, που μπορεί ωστόσο να εξελιχθεί και σε πολύ επικίνδυνη για τους σκύλους μας. Ενώ εσείς τρέχετε ξέφρενα μέσα στο σπίτι για να συσκευάσετε τα τελευταία δώρα και να ετοιμάσετε το γιορτινό τραπέζι, τα παιδιά είναι χαρούμενα για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιό τους, ο σκύλος διαφεύγει της προσοχής μας. Ο τετράποδος φίλος μας είναι στρεσαρισμένος λόγω της αλλαγής της συνηθισμένης ρουτίνας του και είναι επίσης εκτεθειμένος σε κάποιους κινδύνους που κρύβονται μέσα στο σπίτι.

Χριστουγεννιάτικα δώρα για σκύλους

Χο, χο, χο! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ακόμη και οι σκύλοι ανυπομονούν για συναρπαστικά δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι σκύλοι σας προσφέρουν καθημερινά την αγάπη και την αφοσίωσή τους, κάντε τους λοιπόν κι εσείς ένα δώρο, γιατί το αξίζουν! Είτε πρόκειται για μία κουβέρτα είτε για ένα παιχνίδι, ο σκύλος σας θα είναι ευγνώμων για οποιοδήποτε δώρο. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις ωραιότερες ιδέες σχετικά με το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο για το σκύλο σας.