Υγεία & Φροντίδα Πουλιών

Υγεία & Φροντίδα Πουλιών

Λοίμωξη των νεφρών στα πτηνά

Η φλεγμονή του νεφρού γίνεται συχνά αντιληπτή σε παπαγάλους, παπαγαλάκια budgie και καναρίνια, μόνο όταν καθυστερήσετε να προβείτε σε θεραπευτικές προσπάθειες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σημάδια της νεφρίτιδας δεν αποτελούν αμέσως σαφή ένδειξη ασθένειας αυτού του οργάνου.

1 min

Ανθοϊάματα Μπαχ: η δύναμη της φύσης στην υπηρεσία των πτηνών σας!

Τα ανθοϊάματα Μπαχ για πoυλιά είναι πολύ στη μόδα. Τα αποστάγματα των άγριων φυτών ανακαλύφθηκαν τη δεκαετία του 1830 από το γιατρό και βακτηριολόγο Δρ. Edward Bach, και έκτοτε βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική ευεξία τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων. Δεν είναι μόνο οι σκύλοι και οι γάτες που επωφελούνται από τις ευεργετικές «καταπραϋντικές» ιδιότητες των ανθοϊαμάτων Μπαχ, αλλά και τα κατοικίδια πτηνά σας!
1 min

Καθορισμός φύλου σε παπαγάλους και παπαγαλάκια

Ο σαφής καθορισμός του φύλου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όταν έχετε ως κατοικίδιο ή εκτρέφετε παπαγάλους και παπαγαλάκια. Κι αυτό, διότι τα πτηνά πρέπει να ζουν σε ζεύγη (αρσενικά και θηλυκά), αν λάβουμε υπόψη μας τον τρόπο ζωής τους στην άγρια φύση.
1 min

Οδηγός αναπαραγωγής για παπαγαλάκια budgie

Τα παπαγαλάκια Μπάτζι (Budgie ή Budgerigar) είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Τι ωραία που θα ήταν λοιπόν εάν τα Μπάτζι σας αποκτούσαν μικρά παπαγαλάκια! Υπάρχουν όμως μερικά βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, προτού προχωρήσετε με την αναπαραγωγή των budgie σας.
1 min

Οδηγός αναπαραγωγής για Σπίνους-ζέβρα

Όσοι έχουν ως κατοικίδια ένα ζευγάρι «ζεβράκια», συνήθως δε χρειάζεται να περιμένουν πολύ για απογόνους, διότι αυτά τα μικρόσωμα και δραστήρια πτηνά φροντίζουν να γεμίζουν τη φωλιά τους σύντομα και με μεγάλη συχνότητα . Σκεφτείτε λοιπόν εγκαίρως, εάν έχετε ή όχι αρκετό χώρο και χρόνο για μικρά ζεβράκια.
1 min

Πτερόρροια: πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τα πτηνά μας;

Όπως εμείς οι άνθρωποι βγάζουμε από την ντουλάπα τα ζεστά χειμωνιάτικα ή τα αέρινα καλοκαιρινά ρούχα, έτσι αλλάζουν και τα πτηνά το πτέρωμά τους. Δυστυχώς, αυτή η αλλαγή δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο η αλλαγή γκαρνταρόμπας σε εμάς τους ανθρώπους...