Υιοθέτηση Μικρών Ζώων

Υιοθέτηση Μικρών Ζώων

Ινδικά χοιρίδια στον καθαρό αέρα

Δεν είναι καθόλου δύσκολη υπόθεση να έχετε τα ινδικά χοιρίδια στον καθαρό αέρα:

  • Εάν είναι ήδη από την άνοιξη συνηθισμένα στον εξωτερικό αέρα, μπορούν να διαμένουν έξω ακόμη και όλο το χειμώνα.
  • Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί κυρίως ένα κατάλληλο σπιτάκι, όπου θα μπορούν να είναι προστατευμένα.
  • Είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο, τα ζώα να είναι πραγματικά διαρκώς έξω στο ύπαιθρο και να μην τα μεταφέρετε μία ώρα την ημέρα σε κάποιο δωμάτιο με θέρμανση, προκειμένου να παίζουν.
  • Η καθημερινή απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας θα μπορούσε να οδηγήσει γρήγορα σε κρύωμα ή ακόμη και σε πνευμονία.

Kλουβί για ινδικά χοιρίδια

Ο Speedy, το ινδικό χοιρίδιο, κάθεται στο αγαπημένο του μέρος και κοιτάζει τον κόσμο από ψηλά. Μετά την κούραση των τελευταίων ωρών είναι αρκετά ξεθεωμένος. Ένας γύρος τζόκινγκ, στη συνέχεια σκαρφάλωμα στο ξύλο και την πέτρα, και τέλος μια νόστιμη σαλάτα. Μετά από όλα αυτά, ακόμη και ένα ινδικό χοιρίδιο θέλει ξεκούραση.

Η γλώσσα των ινδικών χοιρίδιων

Πιθανόν κάθε ιδιοκτήτης ινδικού χοιρίδιου να αναγνωρίζει τον αστείο ήχο σφυρίγματος, που παράγει το κατοικίδιο ζώο του, με το που βλέπει τη σακούλα τροφής ή τον τσιριχτό ήχο χαράς, όταν χουχουλιάζει μαζί με το φιλαράκο του στο κλουβί. Αλλά τι ακριβώς θέλει να μας πει το ινδικό χοιρίδιο ανάλογα με τους ήχους που κάνει;

Η γλώσσα των χάμστερ

Τα χάμστερ είναι πολύ αγαπητά μικρά κατοικίδια ζώα! Ακόμη κι αν δεν γουργουρίζουν τόσο δυνατά όσο τα ινδικά χοιρίδια και δεν τρίζουν όπως τα κουνέλια, η γλώσσα τους είναι περίπλοκη. Μερικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τι θέλει να σας πεί ο νέος σας συγκάτοικος!

Καλωσορίζοντας ένα κουνέλι στο σπίτι

Από την ηλικία των οκτώ έως δέκα εβδομάδων, τα νεαρά κουνέλια είναι έτοιμα να χωριστούν από τη μητέρα και τα αδέλφια τους και να ανακαλύψουν τον κόσμο. Τότε είναι και η χρονική περίοδος, που συνήθως τα μικρά ζώα μετακομίζουν στις νέες τους οικογένειες. Προκειμένου το γλυκό μικρό ζωάκι να γίνει γρήγορα ένα υγιές κουνέλι, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες στις οποίες πρέπει να δώσετε προσοχή!

Λίστα αγορών για τρωκτικά

Η χαρά της προσμονής για την άφιξη ενός νέου μέλους της οικογένειας είναι συνήθως απερίγραπτη! Εάν θέλετε να προσφέρετε από την αρχή στο νέο κατοικίδιο ζώο σας όλα όσα χρειάζεται, καλό θα ήταν να φροντίσετε να προμηθευτείτε μερικά βασικά πράγματα πριν την άφιξή του.

Περιφράξεις για κουνέλια, ινδικά χοιρίδια και άλλα μικρά ζώα

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που έλκονται από το ύπαιθρο. Ακόμη και τα κουνέλια, τα ινδικά χοιρίδια και τα υπόλοιπα μικρά ζώα χρειάζονται λίγο φρέσκο αέρα! Θα πρέπει, ωστόσο, να δώσετε προσοχή σε μερικούς βασικούς κανόνες: