Υιοθεσία Γάτας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από την υιοθεσία μίας γάτας με βελούδινο, απαλό τρίχωμα. Υπάρχουν ωστόσο πολλά πράγματα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του, προτού υιοθετήσει μία γάτα και καταφθάσει στο σπίτι. Η επιλογή γάτας Εάν θέλετε να υιοθετήσετε μία γάτα, τότε επικοινωνήστε με κάποιον ιδιώτη ή κάποια εταιρεία που αναλαμβάνει την εύρεση νέων σπιτιών σε γάτες. Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα καθαρόαιμο ζώο, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν εκτροφέα. Ένας αξιόπιστος εκτροφέας είναι συνήθως μέλος ενός συλλόγου εκτροφέων, εκτρέφει το πολύ δύο φυλές και παραδίδει τα ζώα μαζί με τα απαραίτητα «χαρτιά» τους. Ακόμη και στο καταφύγιο ζώων πολλές γάτες αναζητούν ένα νέο σπιτικό. Εάν δεν μπορείτε να προσφέρετε στα ζώα ελεύθερη έξοδο, τότε θα πρέπει να έχετε στο σπίτι τουλάχιστον δύο γάτες για να κάνουν παρέα η μία στην άλλη. Ο ερχομός της γάτας στο σπίτι σας Προτού έρθει η νέα γάτα στο σπίτι, θα πρέπει να κάνετε την απαραίτητη προετοιμασία: εάν έχετε μπαλκόνι, θα πρέπει να το διαμορφώσετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για γάτες, π.χ. με ένα ειδικό, προστατευτικό δίχτυ. Αφαιρέστε τα εύθραυστα διακοσμητικά, εάν στο σπίτι σας πρόκειται να τριγυρίζει μία νεαρή γατούλα. Τα γατάκια λατρεύουν το κυνήγι και εάν κάτι βρεθεί στο δρόμο τους, υπάρχει η πιθανότητα να το σπάσουν. Με το που έρθει η γάτα στο σπίτι, αφήστε την αρχικά στην ησυχία της, ώστε να εξοικειωθεί σταδιακά με το νέο περιβάλλον. Αργά ή γρήγορα θα έρθει σε σας από μόνη της. Τι είναι αυτό που χρειάζεται μία γάτα Παιχνίδια όπως μπάλες, ραβδάκια με φτερά και ποντίκια με γέμιση νεπέτας προσφέρουν απίστευτη διασκέδαση σε μία γάτα. Μία τουαλέτα για γάτες είναι υποχρεωτική, ακόμη και για γάτες που βγαίνουν ελεύθερα έξω από το σπίτι. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά μπολ τροφής και νερού. Τα παιχνίδια και τα ονυχοδρόμια παρέχουν στη γάτα τη δυνατότητα να παίζει και να εκτονώνεται, ώστε να μην πλήττει μέσα στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο, τα έπιπλα του σπιτιού σας γλιτώνουν από τα νύχια και τις γρατσουνιές της ενώ η γάτα σας είναι χαρούμενη. Γάτες και άλλα ζώα Η γάτα και ο σκύλος είναι δύο είδη ζώων με διαφορετική γλώσσα σώματος και συνεπώς, το ένα ζώο παρερμηνεύει συχνά τη συμπεριφορά του άλλου. Χρειάζεται πολλή υπομονή, προκειμένου να κατορθώσετε να φέρετε σε επαφή μία γάτα με ένα σκύλο. Στην πορεία συχνά τα δύο ζώα μαθαίνουν να αποδέχονται το ένα το άλλο. Σε ένα σπίτι μπορούν να συμβιώσουν γάτες με πτηνά και τρωκτικά, όσο η γάτα δεν πλησιάζει το κλουβί τους. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι σίγουρο ότι η γάτα βλέπει τα μικρά ζώα ως εν δυνάμει θηράματα. Μπορείτε να βρείτε όσα ψάχνετε σχετικά με την υιοθεσία της γάτας των ονείρων σας στο περιοδικό για γάτες του καταστήματος της zooplus. Διαβάστε περισσότερα

Υιοθεσία Γάτας

Γιατί οι γάτες κάνουν καλό στην υγεία μας;

Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτικός ήχος από το γουργουρητό μιας γάτας. Και οι ιδιοκτήτες γάτας θα επιβεβαιώσουν ότι η ζωή με τη γάτα τους κάνει καλό. Στην πραγματικότητα, αυτή η δήλωση επιβεβαιώνεται και επιστημονικώς. Διαβάστε παρακάτω γιατί οι γάτες κάνουν καλό στην υγεία μας.

Top 10 Αξεσουάρ για Γάτες το Καλοκαίρι

Αυτό που χρειάζονται οι γάτες το καλοκαίρι είναι ό,τι χρειάζονται πάντα: αρκετό χρόνο για ύπνο, χαλάρωση και φαγητό. Και βέβαια πολλά χάδια! Διότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές και όχι στα υλικά αγαθά, απλώς αυτά μας προσφέρουν περισσότερη άνεση και μας χαρίζουν χαρούμενες στιγμές. Εδώ σας προτείνουμε διάφορα αξεσουάρ για να κάνετε δώρο στη γάτα σας, ώστε το φετινό καλοκαίρι να μείνει αποτυπωμένο στη μνήμη της ως μια ξεχωριστή εμπειρία.

Γάτα και σκύλος ως συγκάτοικοι

«Τσακώνονται σαν το σκύλο με τη γάτα»: όποιος ακούει αυτή τη φράση, υποθέτει ότι η γάτα και ο σκύλος δεν είναι ακριβώς οι καλύτεροι φίλοι. Υπάρχει όντως μια δόση αλήθειας στο μύθο ότι ο σκύλος και η γάτα είναι ορκισμένοι εχθροί; Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί αυτό να οδηγήσει σε παρερμηνείες; Υπάρχει η δυνατότητα να αφήσετε μια γάτα και ένα σκύλο να ζουν στο ίδιο σπίτι, και παράλληλα τα δύο ζώα να είναι ευτυχισμένα; Σας αρέσουν οι γάτες ή μήπως προτιμάτε τους σκύλους ως τετράποδα μέλη της οικογένειας; Για μερικούς ζωόφιλους, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Διότι πάνω απ’ όλα, είναι ακριβώς αυτό: ζωόφιλοι. Και ως τέτοιοι τους αρέσουν τόσο οι γάτες όσο και οι σκύλοι. Λατρεύουν την ανεξαρτησία της γάτας και την αφοσίωση του σκύλου. Πρέπει λοιπόν να επιλέξετε, εάν θα γίνετε ιδιοκτήτης μιας γάτας ή ενός σκύλου; Τα καλά νέα είναι πως όχι. Οι εμπειρίες πολλών ζωόφιλων δείχνουν ότι ο σκύλος και η γάτα μπορούν να γίνουν πάρα πολύ καλοί σύντροφοι. Ωστόσο, προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η καλή κοινωνικοποίηση, καθώς και η υπομονετική εξοικείωση μεταξύ των ζώων.

Γάτες και μικρά ζώα ως συγκάτοικοι

Οι γατόφιλοι είναι γενικά ζωόφιλοι - και γι’ αυτό σπάνια οι γάτες είναι τα μόνα κατοικίδια στο σπίτι τους. Ωστόσο, εάν η συμφιλίωση δύο γατών φαίνεται περίπλοκη υπόθεση, τότε είναι μάλλον δύσκολο να απαντήσει κανείς με σιγουριά στο ερώτημα: «γάτες και μικρά ζώα στο ίδιο σπίτι - γίνεται;»  Πρώτα απ’ όλα, μην ανησυχείτε, δεν είναι καθόλου αντιφατικό να διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη γάτες και μικρά ζώα, όπως κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, χάμστερ ή ακόμη και πουλιά. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων αναφέρουν μάλιστα ότι τα διάφορα ζώα μπορούν να γίνουν καλοί φίλοι! Το πιο πιθανό είναι ότι δε θα δημιουργηθεί κάποια ασυνήθιστη φιλία, απλά τα δύο ζώα θα μάθουν να αποδέχονται το ένα το άλλο. Παρ' όλα αυτά, δεν υπάρχει κανένας λόγος, ώστε ως γατόφιλος να μην μπορείτε να υιοθετήσετε στην οικογένειά σας και άλλα ζώα! Ίσως στην περίπτωσή σας ισχύει και το αντίστροφο: έχετε ήδη κάποιο κουνέλι, ινδικό χοιρίδιο, τσιντσιλά ή καναρίνι και θέλετε να αποκτήσετε μία ή δύο γάτες;

Γάτες και πτηνά ως συγκάτοικοι

Πολλοί ζωόφιλοι θέλουν να χαρίσουν ένα νέο σπιτικό σε περισσότερα από ένα είδη ζώων, με τη λογική ότι μια γάτα μπορεί να κάνει παρέα σε ένα καναρίνι ή ένα παπαγαλάκι μπορεί να διευρύνει την οικογένεια ακόμη περισσότερο. Αλλά πώς μπορείτε να διαμορφώσετε την καθημερινότητά σας στο σπίτι με δύο ζώα, τα οποία στην άγρια φύση είναι φυσικοί εχθροί; Το ένστικτο κυνηγιού της γάτας είναι έμφυτο - ακόμη και αν έχετε υιοθετήσει τη γάτα σας από έναν εκτροφέα και η ίδια δεν χρειάστηκε ποτέ να φροντίσει μόνη τον εαυτό της. Οι άγριες μικρές γάτες, που ζουν ελεύθερες στη φύση, τρέφονται κυρίως με μικρά τρωκτικά, όπως ποντίκια και μικρά πτηνά. Τα πτηνά συντροφιάς, όπως παπαγαλάκια budgie, καναρίνια, κοκατίλ και μικροί παπαγάλοι ταιριάζουν απόλυτα στο διατροφικό προφίλ της γάτας στην άγρια φύση και θεωρούνται εν δυνάμει θηράματά της... Παρ' όλα αυτά, η συμβίωση μίας γάτας και ενός πτηνού στο ίδιο σπίτι δεν είναι ανέφικτη, εφόσον λαμβάνεται υπόψη η ασφάλεια των ζώων.

Εκτροφέας, καταφύγιο ζώων ή ιδιώτης; Πού θα βρείτε τη γάτα των ονείρων σας;

Μετά από ψάξιμο, σκέψη και μελέτη καταλήξατε στην απόφαση να αποκτήσετε την γάτα των ονείρων σας. Οι ατέλειωτες ώρες περισυλλογής έλαβαν τέλος και σύντομα θα βρίσκεται στο σπίτι σας για να ζήσετε μαζί πολλές όμορφες στιγμές! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε μια γάτα, και ίσως ήδη ονειρεύεστε τα βράδια που θα περνάτε αγκαλιά στον καναπέ, και που θα παίζετε μαζί της. Ίσως να έχετε ήδη αγοράσει μερικά αξεσουάρ από κατάστημα ειδών για κατοικίδια (pet shop). Γιατί ποιος γατόφιλος θα μπορούσε να αντισταθεί σε χαριτωμένα παιχνίδια για γάτες, όπως ποντίκια και καλάμια, ή μπολ-ταΐστρες, που να ταιριάζουν απόλυτα στη διακόσμηση και το σχεδιασμό του σπιτιού του... Πιθανόν να έχετε ήδη σκεφτεί επακριβώς, πως θα είναι η γάτα των ονείρων σας εμφανισιακά, τι χαρακτηριστικά γνωρίσματα θα έχει ή ακόμη και κατά πόσο επιθυμείτε να προσφέρετε εξαρχής σε δύο γάτες ένα νέο σπιτικό. Αλλά πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει μια γάτα; Πότε θεωρείται το καταφύγιο η καλύτερη επιλογή, πότε θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί σε έναν εκτροφέα; Ή μήπως μπορεί κάποιος να βρει τη γάτα των ονείρων του στη στήλη με τις μικρές αγγελίες της τοπικής εφημερίδας; Τι θα λέγατε για γάτες από pet shop; Πού θα βρείτε το νέο τετράποδο μέλος της οικογένειάς σας;

Εργασία από το σπίτι με τη γάτα

Ειδικά σε περιόδους κρίσης, και για όσο μας πλήττει η επιδημία του κορωνοϊού, είναι σημαντικό να «Μένουμε Σπίτι» και αν η φύση της εργασίας μας το το επιτρέπει, να εργαζόμαστε από εκεί. Αυτός δεν είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο όλο και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα τηλεργασίας ή ευέλικτες ημέρες γραφείου. Ακόμη και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή οι εκπαιδευτικοί που προετοιμάζονται για μαθήματα κάθονται πολύ στο γραφείο τους στο σπίτι - και μάλιστα όχι μόνοι τους. Διότι πολλοί άνθρωποι μοιράζονται το γραφείο τους με μια γάτα. Πώς θα επιτύχετε να εργάζεστε αρμονικά με τη γάτα σας στον ίδιο χώρο; Στο άρθρο αυτό σας δίνουμε συμβουλές!

Η σωστή τουαλέτα υγιεινής για τη γάτα σας

Η τουαλέτα υγιεινής ανήκει στο βασικό εξοπλισμό κάθε σπιτιού που φιλοξενεί μία γάτα. Ωστόσο, η επιλογή της σωστής τουαλέτας δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε τουαλέτες υγιεινής για γάτες, ανοιχτές ή κλειστές, ακόμη και πλήρως αυτοματοποιημένες! Μερικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την ιδανική για τη γάτα σας!

Καθαρόαιμη ή ημίαιμη γάτα;

Θέλετε να μοιραστείτε το σπίτι σας με μία ή δύο γάτες; Έξοχα! Αλλά τι είδους γάτα πρέπει να είναι: μια καθαρόαιμη γάτα με γενεαλογικό δέντρο ή μια ημίαιμη γάτα; Εδώ σας δίνουμε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να λάβετε αυτή την απόφαση.

Τι κάνω αν βρω μια αδέσποτη γάτα;

Βρήκατε μια γάτα που φαίνεται να μην ανήκει σε κανέναν; Εδώ μπορείτε να διαβάσετε πως μπορείτε να ενεργήσετε σωστά σε αυτή την περίπτωση, τι πρέπει να κάνετε εάν η γάτα είναι τραυματισμένη, πως μπορείτε να μάθετε αν η γάτα έχει κάποιο σπιτικό και πότε επιτρέπεται να κρατήσετε τη γάτα.

Το σωστό ονυχοδρόμιο για τη γάτα σας

Το ονυχοδρόμιο αποτελεί ένα απαραίτητο παιχνίδι για όλες τις οικόσιτες γάτες. Βέβαια ακόμη και οι ελεύθερες γάτες χαίρονται, εάν έχουν στη διάθεσή τους ένα ονυχοδρόμιο, όπου μπορούν να παίζουν και να εκτονώνονται μέσα στο σπίτι, όποτε εκείνες το επιθυμούν. Οι γάτες είναι περίεργα ζώα και λατρεύουν την περιπέτεια, αναζητώντας συνεχώς νέες προκλήσεις.

Χριστουγεννιάτικα δώρα για γάτες

Τα Χριστούγεννα είναι μια συναρπαστική γιορτή, από την οποία δεν πρέπει να λείπουν τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για ζώα: Ένα δώρο αποτελεί ένδειξη αγάπης και εκτίμησης. Με ένα δώρο Χριστουγέννων μπορείτε να δείξετε στη γάτα σας πόσο πολλά σημαίνει για εσάς. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ για το τι θα μπορούσε να βρίσκεται στη λίστα επιθυμιών του τετράποδου φίλου σας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων - παιχνίδια, μπολ φαγητού ή κρεβάτια - για να κάνετε δώρο-έκπληξη στη γάτα σας. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τις καλύτερες ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα που θα κάνουν ευτυχισμένη κάθε γάτα.