Περιοδικό

Φυλές Σκύλων

Αλωπεκίς

Η Αλωπεκίς είναι ένα εξαιρετικά γοητευτικό σκυλί που κυκλοφορεί σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Σε αυτό το άρθρο συνοψίζονται τα χαρακτηριστικά της ισορροπημένης και φιλικής αυτής φυλής, που χαίρει ευρείας δημοφιλίας κατά βάση στην πατρίδα μας την Ελλάδα.

7 min
Φυλές Γάτας

Γάτα Toyger

Η "υβριδική γάτα " Toyger με προέλευση από τις ΗΠΑ, είναι μια οικόσιτη γάτα που εκτράφηκε για να μοιάζει με τίγρη σε μέγεθος γάτας. Ως εκ τούτου, το όνομά της αποτελείται από το "toy", δηλαδή παιχνίδι, και την κατάληξη του "tiger", ώστε η ομοιότητα να αποδοθεί και ακουστικά. Ακόμη και αν το όνομα της Toyger το υποδηλώνει, ένα κατοικίδιο ζώο δεν πρέπει φυσικά να θεωρείται παιχνίδι, αλλά ζωάκι συντροφιάς με το οποίο περνάτε πολύ χρόνο παίζοντας.
7 min
Υιοθέτηση Μικρών Ζώων

Ποντίκια στο σπίτι

Τα ποντίκια είναι δημοφιλή κατοικίδια λόγω του μικρού τους μεγέθους. Ωστόσο, μερικές φορές είναι επίσης απρόσκλητοι συγκάτοικοι. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν εάν βρείτε ανεπιθύμητα ποντίκια στο σπίτι; Υπάρχουν αβλαβείς τρόποι για να αντιμετωπίσετε μια μόλυνση από ποντίκια; Παρακάτω συνοψίζουμε τις πιο σημαντικές συμβουλές για εσάς.
7 min
Είδη Πουλιών

Ορτύκια

Τα ορτύκια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή ως κατοικίδια κι όχι μόνο λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους τους. Ως ιδιαίτερα απλά ζώα στη διατήρησή τους, τα ορτύκια είναι κατάλληλα τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους λάτρεις των πτηνών. Παρακάτω συνοψίζουμε τα σημαντικότερα στοιχεία για τα μικρά ορνιθοειδή και την κατάλληλη εκτροφή τους.
13 min
Φυλές Σκύλων

Θιβετιανό Τεριέ

Παρά το όνομά του, το μακρύτριχο Θιβετιανό Τεριέ δεν ανήκει στην κατηγορία τεριέ, αλλά είναι ποιμενικός σκύλος από το Θιβέτ. Η δουλειά του ήταν να φυλάει τα κοπάδια βοοειδών σε υψόμετρο περίπου 5.000 μέτρων. Η εύρωστη υγεία του, οι εκπληκτικές ικανότητές του στα άλματα και την αναρρίχηση, καθώς και ο προσεκτικός, γοητευτικός χαρακτήρας του διατηρούνται ακόμα και στη σημερινή εξέλιξή του ως οικογενειακός σκύλος.
Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
Σκύλοι Φυλές Σκύλων

Μαλτέζ (Maltese)

Ως έξυπνοι και ζωηροί σκύλοι συντροφιάς, τα μικρόσωμα, ολόλευκα Μαλτέζ ενθουσιάζουν πολλούς ζωόφιλους. Είναι το ιδανικό κατοικίδιο για να κάνει παρέα σε ανθρώπους, που θέλουν να έχουν τριγύρω τους ένα τετράποδο φίλο, και που τους αρέσει να φροντίζουν το απαλό τρίχωμα.
Γάτες Υγεία & Φροντίδα Γάτας

Ηλικία γάτας

Όπως είναι γνωστό, η ηλικία του σκύλου είναι εύκολο να υπολογιστεί: ένα σκυλίσιο έτος ισοδυναμεί με επτά ανθρώπινα έτη, γεγονός που εξαρτάται επίσης από τη φυλή και το βάρος του σκύλου. Πώς καθορίζεται λοιπόν η ηλικία της γάτας; Και πόσα χρόνια ζουν γενικά οι γάτες; Από ποια ηλικία θεωρούνται ηλικιωμένες;
Πουλιά Υγεία & Φροντίδα Πουλιών

Οδηγός αναπαραγωγής για παπαγαλάκια budgie

Τα παπαγαλάκια Μπάτζι (Budgie ή Budgerigar) είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Τι ωραία που θα ήταν λοιπόν εάν τα Μπάτζι σας αποκτούσαν μικρά παπαγαλάκια! Υπάρχουν όμως μερικά βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, προτού προχωρήσετε με την αναπαραγωγή των budgie σας.
Πρόσφατα άρθρα
Σκύλοι Φυλές Σκύλων

Αλωπεκίς

Η Αλωπεκίς είναι ένα εξαιρετικά γοητευτικό σκυλί που κυκλοφορεί σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Σε αυτό το άρθρο συνοψίζονται τα χαρακτηριστικά της ισορροπημένης και φιλικής αυτής φυλής, που χαίρει ευρείας δημοφιλίας κατά βάση στην πατρίδα μας την Ελλάδα.
Σκύλοι Φυλές Σκύλων

Βελγικός Ποιμενικός Σκύλος (Μαλινουά)

Ο κομψός και απαιτητικός Βελγικός Ποιμενικός Μαλινουά κυκλοφορεί σε τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές, οι οποίες διαφέρουν σημαντικά στην εμφάνιση. Αυτό που έχουν κοινό είναι η τεράστια ανάγκη τους να κινούνται και να απασχολούνται. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε συνοπτικά τι σημαίνει αυτό για την ανατροφή αυτών των τετράποδων φίλων.
Σκύλοι Φυλές Σκύλων

Κανίς Μινιατούρα

Σχεδόν έξι κιλά δύναμης συμπυκνωμένα σε ένα κανίς: το κανίς μινιατούρα συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της αριστοκρατικής φυλής σκύλων και είναι πολύ δημοφιλές κατοικίδιο. Υπάρχει λόγος για αυτό: ο μικροσκοπικός σκύλος πέρα από την εξυπνάδα του, έχει πολλά ταλέντα και του αρέσει να ακολουθεί την οικογένειά του παντού.