Λίστα αγορών για τρωκτικά

Lísta agorón gia troktiká

Η χαρά της προσμονής για την άφιξη ενός νέου μέλους της οικογένειας είναι συνήθως απερίγραπτη! Εάν θέλετε να προσφέρετε από την αρχή στο νέο κατοικίδιο ζώο σας όλα όσα χρειάζεται, καλό θα ήταν να φροντίσετε να προμηθευτείτε μερικά βασικά πράγματα πριν την άφιξή του.

Κλουβί για τρωκτικά

Κάθε μικρό ζώο χρειάζεται ένα κλουβί για σπίτι. Αυτό θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, τα υπερκινητικά μικρά ζώα, όπως τα σκιουράκια, θα πρέπει να διαμένουν, για παράδειγμα, σε ένα κλουβί, του οποίου οι ελάχιστες διαστάσεις θα πρέπει να είναι ένα μέτρο εμβαδό και δύο μέτρα ύψος. Τα τσιντσιλά χρειάζονται επίσης πολύ χώρο για κίνηση και ένα ψηλό κλουβί. Τα κουνέλια χρειάζονται τουλάχιστον δύο τετραγωνικά μέτρα ανά κουνέλι, όπως επίσης και τα ινδικά χοιρίδια.

Ποτίστρες για τρωκτικά

Τόσο οι ταΐστρες όσο και οι ποτίστρες θα πρέπει να είναι ασφαλείς για τρωκτικά - ιδανικά κατασκευασμένες από λιθοκέραμο ή κεραμικό υλικό.

Εξοπλισμός κλουβιού

Όλα τα μικρά ζώα χρειάζονται σταθερά αξεσουάρ κλουβιού, που θα προσφέρουν αρκετές δυνατότητες για παιχνίδι και διασκέδαση. Η διακόσμηση βασίζεται στις ανάγκες κάθε ζώου: τα τσιντσιλά προτιμούν πολλά επίπεδα για σκαρφάλωμα και άλματα, ενώ τα σκιουράκια πολλές δυνατότητες για σκαρφάλωμα και ύπνο. Με λίγη εφευρετικότητα μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια μικρή παιδική χαρά ακόμη και για ινδικά χοιρίδια, κουνέλια και χάμστερ, όπου εκεί θα μπορούν να κρύβονται και να παίζουν.

Τροφή για τρωκτικά

Ενημερωθείτε από τον πωλητή του μικρού ζώου για την έως τώρα διατροφή του νέου σας κατοικίδιου. Οι αλλαγές στην τροφή θα πρέπει να γίνονται αργά και προσεκτικά.

Καλάθι μεταφοράς

Σε ένα ειδικό κλουβί μεταφοράς για τρωκτικά μπορείτε να μεταφέρετε το νέο σας συγκάτοικο με ασφάλεια στο σπίτι ή - εάν είναι απαραίτητο - στον κτηνίατρο.

Ρίξτε με την ησυχία σας μια ματιά στο κατάστημα της zooplus για μικρά ζώα και ανακαλύψτε τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων μας!

Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
1 min

Η γλώσσα των χάμστερ

Τα χάμστερ είναι πολύ αγαπητά μικρά κατοικίδια ζώα! Ακόμη κι αν δεν γουργουρίζουν τόσο δυνατά όσο τα ινδικά χοιρίδια και δεν τρίζουν όπως τα κουνέλια, η γλώσσα τους είναι περίπλοκη. Μερικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τι θέλει να σας πεί ο νέος σας συγκάτοικος!
1 min

Η γλώσσα των ινδικών χοιρίδιων

Πιθανόν κάθε ιδιοκτήτης ινδικού χοιρίδιου να αναγνωρίζει τον αστείο ήχο σφυρίγματος, που παράγει το κατοικίδιο ζώο του, με το που βλέπει τη σακούλα τροφής ή τον τσιριχτό ήχο χαράς, όταν χουχουλιάζει μαζί με το φιλαράκο του στο κλουβί. Αλλά τι ακριβώς θέλει να μας πει το ινδικό χοιρίδιο ανάλογα με τους ήχους που κάνει;
1 min

Πώς προσδιορίζεται η ηλικία των κουνελιών;

Μετά από περίπου ένα χρόνο ζωής τα κουνέλια θεωρούνται ενήλικα. Τα κουνέλια είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Παρόλα αυτά, σε πολλούς δεν είναι εύκολο να εκτιμήσουν την ηλικία των κουνελιών με βάση εξωτερικά χαρακτηριστικά. Είναι εφικτό να προσδιοριστεί η ηλικία των κουνελιών;