Περιφράξεις για κουνέλια, ινδικά χοιρίδια και άλλα μικρά ζώα

Perifráxeis gia mikrá zóa

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που έλκονται από το ύπαιθρο. Ακόμη και τα κουνέλια, τα ινδικά χοιρίδια και τα υπόλοιπα μικρά ζώα χρειάζονται λίγο φρέσκο αέρα!

Θα πρέπει, ωστόσο, να δώσετε προσοχή σε μερικούς βασικούς κανόνες: 

  • Έξω παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι για μικρά ζώα. Επομένως, μια σταθερή περίφραξη είναι απαραίτητη, ώστε το μικρό σας ζώο να είναι προστατευμένο από σκύλους, γάτες και άλλα αρπακτικά ζώα. 
  • Ακόμη και το πιο ασφαλές πάρκο θα πρέπει να διαθέτει ένα υπόστεγο, που θα προστατεύει το κατοικίδιο ζώο από τις καιρικές συνθήκες και θα χαρίζει σκιά. Κάτω από αυτό το τρωκτικό σας μπορεί να προστατευτεί από μια ξαφνική νεροποντή ή αν χρειαστεί, να αναζητήσει εκεί μια δροσερή σκιά! 
  • Είναι απαραίτητο να μπορεί ανα πάσα στιγμή να πιεί φρέσκο νερό, το οποίο καλό θα ήταν να το έχετε μέσα σε μία ποτίστρα, ώστε να είναι προστατευμένο από τη γύρη και άλλες ακαθαρσίες. 
  • Ξεκινήστε με διαμονή ολίγων λεπτών στο ύπαιθρο και αφήστε το κατοικίδιο ζώο σας να βόσκει σταδιακά ολοένα και περισσότερο. 
  • Προκειμένου το μικρό σας ζώο να μη βαριέται, μπορείτε εύκολα με μια τραμπάλα, μπάλα-σνακ, γέφυρα, σκάλα, φωλίτσα και λίγη φαντασία να μεταμορφώσετε την εξωτερική περίφραξη σε μια παιδική χαρά για μικρά ζώα. Τέτοιου είδους αξεσουάρ κλουβιών διατίθενται σε καλά επιλεγμένα καταστήματα με είδη για κατοικίδια ζώα, αλλά με λίγη δεξιοτεχνία μπορείτε και να τα κατασκευάσετε μόνοι σας. 
Περιφράξεις για μικρά ζώα
  • Προκειμένου να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις μετά τις πρώτες ώρες στο ύπαιθρο, το μικρό κατοικίδιο ζώο σας θα πρέπει να εξοικειωθεί σταδιακά με τη φρέσκια πρασινάδα. Την άνοιξη μπορείτε να βάζετε πού και πού λίγο φρέσκο γρασίδι και πικραλίδα στο κλουβί του, ώστε κατά την πρώτη ελεύθερη έξοδο να μπορεί να συγκρατήσει την όρεξή του! 
  • Μην ξεχνάτε την πρόληψη υγείας: τα μικρά ζώα που διαμένουν σε εξωτερικό χώρο θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε αγωγή κατά των σκουληκιών και σε περίπτωση αμφιβολίας να αποπαρασιτώνονται. 
Περιφράξεις για μικρά ζώα

Υψηλής ποιότητας περιφράξεις εξωτερικού χώρου θα βρείτε στο κατάστημα της zooplus για τρωκτικά! 

 Έχετε ακουστά τον όρο Agility (ευκινησία); Τώρα μπορείτε να μάθετε περισσότερα διαβάζοντας το άρθρο μας «Agility για μικρά ζώα». 

Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
1 min

Η γλώσσα των χάμστερ

Τα χάμστερ είναι πολύ αγαπητά μικρά κατοικίδια ζώα! Ακόμη κι αν δεν γουργουρίζουν τόσο δυνατά όσο τα ινδικά χοιρίδια και δεν τρίζουν όπως τα κουνέλια, η γλώσσα τους είναι περίπλοκη. Μερικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τι θέλει να σας πεί ο νέος σας συγκάτοικος!
1 min

Η γλώσσα των ινδικών χοιρίδιων

Πιθανόν κάθε ιδιοκτήτης ινδικού χοιρίδιου να αναγνωρίζει τον αστείο ήχο σφυρίγματος, που παράγει το κατοικίδιο ζώο του, με το που βλέπει τη σακούλα τροφής ή τον τσιριχτό ήχο χαράς, όταν χουχουλιάζει μαζί με το φιλαράκο του στο κλουβί. Αλλά τι ακριβώς θέλει να μας πει το ινδικό χοιρίδιο ανάλογα με τους ήχους που κάνει;
1 min

Πώς προσδιορίζεται η ηλικία των κουνελιών;

Μετά από περίπου ένα χρόνο ζωής τα κουνέλια θεωρούνται ενήλικα. Τα κουνέλια είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Παρόλα αυτά, σε πολλούς δεν είναι εύκολο να εκτιμήσουν την ηλικία των κουνελιών με βάση εξωτερικά χαρακτηριστικά. Είναι εφικτό να προσδιοριστεί η ηλικία των κουνελιών;