Διατροφή κουνελιού

diatrofí kounelioú

Επιτέλους έφτασε η ώρα που ο νέος σας συγκάτοικος μετακόμισε στο κλουβί του! Αλλά πώς μπορείτε να του εξασφαλίσετε μια σωστή και ισσοροπημένη διατροφή για τρωκτικά;

Τα κουνέλια τρώνε διαρκώς και χρειάζονται πολλά μικρά γεύματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μικρά αυτά τρωκτικά πρέπει να τρέφονται συνεχώς, ώστε το περιεχόμενο του στομάχου να μεταφέρεται σταδιακά. Η καθημερινή πρόσβαση σε φρέσκο σανό και άχυρο προφυλάσει από τα πεπτικά προβλήματα!

Το σανό

Το σανό είναι η βασική τροφή για κουνέλια. Οι έτοιμες τροφές για κουνέλια με δημητριακά θα πρέπει να προσφέρονται στο τρωκτικό μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Τα δημητριακά δεν ανήκουν στη διατροφή ενός κουνελιού και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι ακόμη και επιβλαβή. Η αύξηση του σωματικού βάρους και το στράβωμα των δοντιών είναι μερικές μόνο απο τις συνέπειες μιας μη ενδεδειγμένης διατροφής!

διατροφή κουνελιού

Ζουμερή και φρέσκια τροφή

Τα περισσότερα κουνέλια αγαπούν τη φρέσκια τροφή, η οποία είναι πολύ πιο οικονομική από τις έτοιμες τροφές - τουλάχιστον εάν έχετε κήπο ή ένα πάρκο κοντά στο σπίτι σας, για να προμηθεύεστε φρέσκο γρασίδι και πικραλίδα.

διατροφή κουνελιού

Η αγαπημένη δραστηριότητα των κουνελιών; Το ροκάνισμα φυσικά!

Είναι απαραίτητο να προσφέρετε στο κουνέλι σας τη δυνατότητα για ροκάνισμα. Τα κουνέλια παρουσιάζουν έντονη ανάπτυξη των δοντιών τους και ως τρωκτικά τροχίζουν συνεχώς τα δόντια τους. Τα ξύλα ροκανίσματος και τα κλαδιά είναι ιδανικά για την περιποίηση των δοντιών τους.

Μην ξεχνάτε…

Προκειμένου το κουνέλι σας να έχει μια ενδεδειγμένη διατροφή, δεν πρέπει να ξεχνάτε το βασικότερο: το νερό. Το νερό είναι ιδανικό για το σβήσιμο της δίψας και γι’ αυτό το κουνέλι θα πρέπει να έχει πάντα νερό στη διάθεσή του!

Δεν βρήκατε ακόμα τη σωστή τροφή για το κουνέλι σας; Εξερευνήστε την ποικιλία μας σε τροφές για τρωκτικά και μικρά ζώα!

Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
1 min

Τροφές χωρίς δημητριακά για το τρωκτικό σας

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα τρωκτικά τρώνε δημητριακά, αλλά πρόκειται για μία εσφαλμένη εντύπωση, καθώς οι τροφές χωρίς δημητριακά είναι ό,τι πιο φυσικό για τα μικρά ζώα. Οι συμπυκνωμένες τροφές σε μορφή δημητριακών είναι κατάλληλες μόνο περιστασιακά ως σνακ! Η φυσική διατροφή των μικρών ζώων αποτελείται από χόρτο και βότανα, επομένως τα ζώα που μένουν μέσα σε κλουβί πρέπει να λαμβάνουν αρκετή φρέσκια τροφή.