Παιχνίδια ευφυΐας για πουλιά

paichnídia effyḯas gia ptiná

Φαγητό και ύπνος: αυτή είναι η καθημερινότητα πολλών κατοικίδιων πτηνών. Η ζωή των πτηνών στη φύση έχει περισσότερες εναλλαγές απ’ ότι η ζωή τους στο κλουβί με αποτέλεσμα να μην είναι χαρούμενα αφού νιώθουν ότι η ζωή τους είναι μονότονη.

Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι πολλά πτηνά, όπως οι παπαγάλοι, είναι ιδιαίτερα έξυπνα πλάσματα, που τους αρέσει να βάζουν το μυαλό τους να δουλεύει. Εκτός από ένα άλλο πτηνό για παρέα, θα πρέπει να φροντίζετε για την απαραίτητη «ένταση» στη ζωή του πτηνού σας που θα το κάνει να ξεφεύγει από την ρουτίνα.

παιχνίδια ευφυΐας

Που μπορώ να βρώ παιχνίδια ευφυΐας για το πτηνό μου;

Εκτός από τα γνωστά αγαπημένα παιχνίδια για πουλιά, όπως η κούνια, η τραμπάλα, τα σχοινιά αναρρίχησης, οι σκάλες, και οι ξύλινες επιφάνειες ραμφίσματος, οι ιδιοκτήτες πτηνών μπορούν να δίνουν στο φτερωτό φίλο τους «τροφή για σκέψη» με παιχνίδια νοημοσύνης, απαραίτητα για παπαγαλάκια και παπαγάλους. Ως παιχνίδια πνευματικής δραστηριότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο χειροποίητες κατασκευές όσο και αγορασμένα παιχνίδια - ένα ρολό χαρτιού τουαλέτας με τρύπες είναι για παράδειγμα κατάλληλο ως κρυψώνα για τροφή. Αλλά ακόμα και τα παιχνίδια ευφυΐας για σκύλους μπορούν να ενθουσιάσουν το φτερωτό φίλο σας, να βάλουν το μυαλουδάκι του να δουλέψει, προκειμένου να βρει λιχουδιές κρυμμένες σε αυτά! Καθώς στα πτηνά αρέσει να ραμφίζουν τα αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά τους, παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι τα ξύλινα αξεσουάρ του κλουβιού προέρχονται από μη τοξικό, ακατέργαστο ξύλο.

Ανάλογα με τη διάθεσή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους παιχνίδια ευφυΐας για να παίζετε μαζί με το κατοικίδιο πτηνό σας. Πρόκειται άλλωστε για τον ιδανικό τρόπο να έρθετε πιο κοντά!

παιχνίδια ευφυΐας

Στο κατάστημα της zooplus θα βρείτε διάφορα παιχνίδια για πουλιά, καθώς και παιχνίδια ευφυΐας για παπαγάλους!

Μήπως το κατοικίδιο πτηνό σας νιώθει μόνο του, χωρίς παρέα; Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την κατοχή ενός ή περισσότερων πουλιών ως κατοικίδια στο σχετικό άρθρο του περιοδικού μας.

Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
1 min

Παιχνίδια ευφυΐας για πουλιά

Φαγητό και ύπνος: αυτή είναι η καθημερινότητα πολλών κατοικίδιων πτηνών. Η ζωή των πτηνών στη φύση έχει περισσότερες εναλλαγές απ’ ότι η ζωή τους στο κλουβί με αποτέλεσμα να μην είναι χαρούμενα αφού νιώθουν ότι η ζωή τους είναι μονότονη. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι πολλά πτηνά, όπως οι παπαγάλοι, είναι ιδιαίτερα έξυπνα πλάσματα, που τους αρέσει να βάζουν το μυαλό τους να δουλεύει. Εκτός από ένα άλλο πτηνό για παρέα, θα πρέπει να φροντίζετε για την απαραίτητη «ένταση» στη ζωή του πτηνού σας που θα το κάνει να ξεφεύγει από την ρουτίνα.