Η σωστή τουαλέτα υγιεινής για τη γάτα σας

toualéta ygieinís gia gátes

Η τουαλέτα υγιεινής ανήκει στο βασικό εξοπλισμό κάθε σπιτιού που φιλοξενεί μία γάτα. Ωστόσο, η επιλογή της σωστής τουαλέτας δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε τουαλέτες υγιεινής για γάτες, ανοιχτές ή κλειστές, ακόμη και πλήρως αυτοματοποιημένες! Μερικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την ιδανική για τη γάτα σας!

Ποια κριτήρια πρέπει να υπολογίσετε;

Πόσο σημαντικό είναι το μέγεθος της τουαλέτας υγιεινής;

Η τουαλέτα υγιεινής θα πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρη. Μέσα σε αυτή η γάτα θα πρέπει να μπορεί ανεμπόδιστα να σκαλίζει και να στρίβει.

Τι ρόλο παίζει το βάθος της άμμου υγιεινής;

Στις γάτες αρέσει να θάβουν μέσα στην άμμο τα «απομεινάρια» τους. Γι’ αυτό προσθέστε αρκετή άμμο μέσα στην τουαλέτα, ώστε η γάτα σας να μπορεί να σκαλίζει άνετα. Εάν τα περιττώματα και τα ούρα δεν κολλάνε στον πάτο, τότε και ο καθαρισμός της τουαλέτας από εσάς γίνεται ευκολότερος!

Ποιο είναι το κατάλληλο μέρος μέσα στο σπίτι για την τουαλέτα υγιεινής;

Σε κανέναν δεν αρέσει να πηγαίνει τουαλέτα σε ένα θορυβώδες μέρος. Ακόμη και οι γάτες προτιμούν μία ήσυχη γωνίτσα. Γι' αυτό καλό είναι να τοποθετήσετε την τουαλέτα υγιεινής σε μία ήσυχη γωνιά ενός δωματίου και όχι στο πιο πολυσύχναστο μέρος του σπιτιού σας!

Ανοιχτή ή κλειστή;

Μία κλειστή τουαλέτα υγιεινής γίνεται εύκολα αποδεκτή από τις περισσότερες γάτες, αλλά όχι από όλες! Πολλές γάτες αισθάνονται καλύτερα, όταν έχουν οπτική επαφή με την περιοχή τριγύρω τους και προτιμούν μία ανοιχτή τουαλέτα υγιεινής. Μία κλειστή τουαλέτα θα μπορούσε άνετα να μετατραπεί σε «παγίδα», γι’ αυτό και πολλές γάτες αισθάνονται άβολα μέσα σε αυτή.

Συμπέρασμα:

Εάν η τουαλέτα υγιεινής ανταποκρίνεται στα κριτήρια, που προαναφέραμε παραπάνω, τότε σχεδόν καμία γάτα δε θα αρνηθεί να μπει στην τουαλέτα, που έχει στη διάθεσή της.

τουαλέτα υγιεινής γάτας

Στο κατάστημα της zooplus μπορείτε να εξερευνήσετε την μεγάλη ποικιλία σε τουαλέτες, είδη άμμου υγιεινής, καθώς και προϊόντα περιποίησης για κάθε γάτα. Εδώ θα βρείτε σίγουρα την ιδανική τουαλέτα υγιεινής για τη γάτα σας!

Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
1 min

Γιατί οι γάτες κάνουν καλό στην υγεία μας;

Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτικός ήχος από το γουργουρητό μιας γάτας. Και οι ιδιοκτήτες γάτας θα επιβεβαιώσουν ότι η ζωή με τη γάτα τους κάνει καλό. Στην πραγματικότητα, αυτή η δήλωση επιβεβαιώνεται και επιστημονικώς. Διαβάστε παρακάτω γιατί οι γάτες κάνουν καλό στην υγεία μας.
1 min

Γάτα και σκύλος ως συγκάτοικοι

«Τσακώνονται σαν το σκύλο με τη γάτα»: όποιος ακούει αυτή τη φράση, υποθέτει ότι η γάτα και ο σκύλος δεν είναι ακριβώς οι καλύτεροι φίλοι. Υπάρχει όντως μια δόση αλήθειας στο μύθο ότι ο σκύλος και η γάτα είναι ορκισμένοι εχθροί; Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί αυτό να οδηγήσει σε παρερμηνείες; Υπάρχει η δυνατότητα να αφήσετε μια γάτα και ένα σκύλο να ζουν στο ίδιο σπίτι, και παράλληλα τα δύο ζώα να είναι ευτυχισμένα; Σας αρέσουν οι γάτες ή μήπως προτιμάτε τους σκύλους ως τετράποδα μέλη της οικογένειας; Για μερικούς ζωόφιλους, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Διότι πάνω απ’ όλα, είναι ακριβώς αυτό: ζωόφιλοι. Και ως τέτοιοι τους αρέσουν τόσο οι γάτες όσο και οι σκύλοι. Λατρεύουν την ανεξαρτησία της γάτας και την αφοσίωση του σκύλου. Πρέπει λοιπόν να επιλέξετε, εάν θα γίνετε ιδιοκτήτης μιας γάτας ή ενός σκύλου; Τα καλά νέα είναι πως όχι. Οι εμπειρίες πολλών ζωόφιλων δείχνουν ότι ο σκύλος και η γάτα μπορούν να γίνουν πάρα πολύ καλοί σύντροφοι. Ωστόσο, προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η καλή κοινωνικοποίηση, καθώς και η υπομονετική εξοικείωση μεταξύ των ζώων.
1 min

Τι κάνω αν βρω μια αδέσποτη γάτα;

Βρήκατε μια γάτα που φαίνεται να μην ανήκει σε κανέναν; Εδώ μπορείτε να διαβάσετε πως μπορείτε να ενεργήσετε σωστά σε αυτή την περίπτωση, τι πρέπει να κάνετε εάν η γάτα είναι τραυματισμένη, πως μπορείτε να μάθετε αν η γάτα έχει κάποιο σπιτικό και πότε επιτρέπεται να κρατήσετε τη γάτα.