Εργασία από το σπίτι με το σκύλο

Σκύλος στο σπίτι

Σκύλος στο σπίτι

Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακός - όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι. Αυτό το νέο καθεστώς εργασίας ισχύει για υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες και πολλούς αυτοαπασχολούμενους. Ένας άλλος παράγοντας που κατέστησε απαραίτητη την εργασία από το σπίτι είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό. Αν έχετε στην οικογένεια και ένα σκύλο, αυτό μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση, για το πως θα συνυπάρχετε αρμονικά με το κατοικίδιό σας εν ώρα εργασίας. Όντας καλά οργανωμένοι και ακολουθώντας τις ιδέες μας, θα αντιληφθείτε ωστόσο ότι ένας σκύλος στο γραφείο του σπιτιού είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Με τις ακόλουθες συμβουλές μπορείτε λοιπόν να διαμορφώσετε ωραία τις ημέρες εργασίας παρέα με τον τετράποδο φίλο σας!

Ξεκινήστε καλά την ημέρα σας παρέα με το σκύλο

Θέλετε να εργάζεστε από το σπίτι παρέα με το σκύλο σας; Εμπρός λοιπόν - και μάλιστα ας πάμε έξω! Διότι ένας σκύλος είναι ικανοποιημένος, μόνο όταν έχει εκτονωθεί επαρκώς. Επενδύστε το χρόνο που εξοικονομείτε από την έλλειψη μετακινήσεων από και προς τη δουλειά, και κάντε έναν ωραίο περίπατο. Το καλοκαίρι μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη βόλτα το πρωί, έτσι ώστε ο περίπατος κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος να είναι συντομότερος. Ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση και την εκπαίδευση του τετράποδου φίλου σας, ένας γύρος τζόκινγκ είναι επίσης το καλύτερο ξεκίνημα πριν από το γραφείο. Στη συνέχεια δεν θα πρέπει να παραλείπετε ένα υγιεινό πρωινό και για τους δύο. Ο καθαρός αέρας και η άσκηση σας επιτρέπουν να εργάζεστε συγκεντρωμένα, ενώ ο τετράποδος φίλος σας μπορεί να κοιμάται χαλαρά. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει μόνο για όταν εργάζεστε από το σπίτι, αλλά γενικώς μπορεί να είναι ένα καλό ξεκίνημα και για τους δύο κάθε πρωί.

Ένα άνετο μέρος για ύπνο

Όσο σημαντική είναι για εσάς μια καλή καρέκλα γραφείου, εξίσου σημαντική είναι μια σταθερή και άνετη θέση για το σκύλο σας. Ο σκύλος μαθαίνει γρήγορα και θα πρέπει να εξοικειωθεί να χαλαρώνει σε αυτό το μέρος ύπνου, χωρίς να χρειάζεται την προσοχή σας. Μια φωλίτσα ή ένα κλειστό κουτί προσφέρει στο σκύλο ένα χώρο απόσυρσης. Ωστόσο, όταν εργάζεστε από το σπίτι, αυτό είναι λιγότερο σημαντικό απ’ ότι όταν παίρνετε το σκύλο μαζί σας στο γραφείο της εταιρείας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα άνετο μαξιλάρι ή κρεβάτι. Εάν ο τετράποδος φίλος σας είναι σκύλος-φύλακας, ενδεχομένως μια θέση μπροστά από μια πόρτα μπαλκονιού μπορεί να τον παρακινεί να γαβγίζει συχνά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καταλληλότερο να τον βάζετε να κοιμάται σε μια στρατηγικά λιγότερο σημαντική θέση. Ωστόσο, ο τετράποδος φίλος σας δεν θα πρέπει να περνά εκεί όλη την εργάσιμη ημέρα - αφήστε τον να τριγυρίζει, και να βολεύεται και σε άλλα μέρη, αν το έχει ανάγκη. Αν χρειάζεται να συγκεντρωθείτε, καλό είναι ωστόσο να παραμένει ήσυχα στη θέση του έως μισή ώρα όταν του δίνετε τη συγκεκριμένη εντολή - για παράδειγμα «Κοιμήσου!». Θυμηθείτε μόνο να ακυρώνετε την εντολή.

Εργασία από το σπίτι με το σκύλο: είναι ο χώρος εργασίας ασφαλής για σκύλους;

Ιδίως αν έχετε ένα κουτάβι και ένα πολύ παιχνιδιάρη σκύλο, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει στο χώρο εργασίας κάτι επικίνδυνο για δάγκωμα. Αναφερόμαστε κυρίως στα καλώδια του υπολογιστή, του εκτυπωτή και του τηλεφώνου - μια θήκη για καλώδια βοηθά. Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται από την αρχή η πρόσβαση του σκύλου στην περιοχή πίσω από τον υπολογιστή. Κίνδυνοι μπορεί επίσης να προκύψουν γύρω από τον κάδο απορριμάτων. Οι κάδοι απορριμμάτων στο γραφείο είναι συνήθως ανοιχτοί, αλλά ο σκύλος το μυρίζεται γρήγορα, όταν κάτι ενδιαφέρον καταλήγει μέσα σε αυτόν. Θα πρέπει λοιπόν να επιτηρείτε τον τετράποδο φίλο σας. Εάν έχει την τάση να ελέγχει συνεχώς τον κάδο απορριμμάτων, μην ρίχνετε μέσα τίποτα που μπορεί να καταποθεί. Συνιστάται επίσης προσοχή σε γόμες, συνδετήρες ή ζιλοτέιπ, που μπορεί να σας έχουν πέσει κάτω.

Ενδείκνυται ένας σκύλος για το ευέλικτο γραφείο;

Όλο και περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν την εργασία από το σπίτι για μία ή δύο ημέρες, και τις υπόλοιπες ημέρες οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην εταιρεία. Αυτή η φιλοσοφία ενός ευέλικτου γραφείου είναι κατάλληλη για ιδιοκτήτες σκύλων, εφόσον ο σκύλος μπορεί τις υπόλοιπες ημέρες να μεταβαίνει στο γραφείο της εταιρείας. Ενδεχομένως να υπάρχει και άλλη επιλογή φροντίδας - για παράδειγμα, η επίσκεψη ενός κέντρου ημερήσιας φροντίδας για σκύλους. Οι σκύλοι είναι παρόντες στις κοινωνικές επαφές και σε τακτική βάση δεν πρέπει να μένουν μόνοι για περισσότερο από τέσσερις ή πέντε ώρες. Ακόμα κι αν επιτρέπεται να παίρνετε το σκύλο μαζί σας στη δουλειά ή αν προς το παρόν εργάζεστε από το σπίτι, σκεφτείτε: Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν για τον αγαπημένο τετράποδο φίλο σας, εάν αλλάξει η επαγγελματική σας κατάσταση;

Μεσημεριανό διάλειμμα – εμπρός για βόλτα έξω!

Εργασία από το σπίτι σημαίνει συχνά μεγαλύτερη ευελιξία. Μπορείτε να διαμορφώσετε ευέλικτα το μεσημεριανό σας διάλειμμα. Εάν το πρωί βγήκατε έξω μόνο για λίγο, τότε το αργότερο μέχρι το μεσημέρι πρέπει να κάνετε μια πιο μακρινή βόλτα για ανακάλυψη μαζί με τον τετράποδο φίλο σας. Είστε τυχερός, εάν έχετε κοντά σας ένα άλσος ή ένα πάρκο. Το μεσημεριανό σας διάλειμμα είναι η ιδανική ευκαιρία και για άθληση του σκύλου, π.χ. για Flyball, Agility ή ασκήσεις ανάκτησης. Έτσι, ο σκύλος σας θα έχει τη δυνατότητα να εκτονωθεί όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Αν έχετε δικό σας κήπο, μπορείτε να παίξετε και εκεί.

5 λεπτά εκπαίδευση

Οι περισσότεροι που εργάζονται στον υπολογιστή γνωρίζουν από στιγμές χαμηλής παραγωγικότητας. Αντί να αρπάξετε μια σοκολάτα ή να παρακολουθήσετε αστεία βίντεο σκύλων, οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να κάνουν καλύτερη χρήση του χρόνου τους, όταν εργάζονται από το σπίτι: κάντε με το σκύλο σας εξάσκηση σε μικρά κόλπα, όπως «Δώσε μου το πόδι!». Ο τετράποδος φίλος σας δεν είναι ενθουσιασμένος με τα κόλπα; Χρησιμοποιήστε το σπίτι για ένα σύντομο παιχνίδι όσφρησης. Ή δουλέψτε με το σκύλο τις βασικές εντολές υπακοής, όπως «Μείνε!», ενώ ρίχνετε ένα παιχνίδι σε αυτόν. Μόλις λέτε «Τρέχα!», επιτρέπεται να το φέρει πίσω σε εσάς. Υπάρχουν πολλές ιδέες παιχνιδιού που περιλαμβάνουν ταυτόχρονα εκπαίδευση. Αλλάξτε τις ασκήσεις τακτικά.

Ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα για εργασία από το σπίτι παρέα με το σκύλο;

Τα παιχνίδια από κοινού με το σκύλο είναι διασκεδαστικά και ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ σας. Αλλά όταν εργάζεστε από το σπίτι, ο σκύλος θα πρέπει να είναι σε θέση να απασχολείται και μόνος του. Να έχετε για το σκοπό αυτό μια ποικιλία από παιχνίδια ευφυΐας και απασχόλησης για σκύλους. Ακολουθούν μερικές επιλογές:

Βεβαιωθείτε ότι ο τετράποδος φίλος σας δεν καταστρέφει τα παιχνίδια και δεν τρώει κομμάτια τους. Για σκύλους που λατρεύουν το μάσημα υπάρχουν ακίνδυνες λιχουδιές μάσησης.

Εργασία από το σπίτι με το σκύλο: το μάσημα χαλαρώνει το σκύλο στο γραφείο

Πολλοί σκύλοι λατρεύουν το μάσημα. Αυτό ικανοποιεί την ανάγκη τους για μάσηση και ταυτόχρονα τους καθησυχάζει. Καλό είναι λοιπόν να έχετε στο σπίτι ένα μικρό απόθεμα σε μασητικά προϊόντα που θα μπορείτε να δίνετε στο σκύλο σας, όταν χρειάζεται. Ξεκινά μέσα σε λίγα λεπτά μια τηλεδιάσκεψη ή μια απαιτητική τηλεφωνική κλήση; Δώστε προηγουμένως στο σκύλο σας κάτι για να μασάει! Για το σκοπό αυτό, ενδείκνυνται, παραδείγματος χάρη, αποξηραμένα φυσικά προϊόντα, όπως πατσάς ή γεννητικά όργανα. Το αποξηραμένο δέρμα βοδινού είναι διαθέσιμο σε πολλές παραλλαγές και με πολλά πρόσθετα, και προσφέρει μεγάλη απόλαυση στους περισσότερους σκύλους. Ειδικά κόκκαλα ή σνακ οδοντικής υγιεινής είναι επίσης ιδανικά για το σκοπό αυτό. Βεβαιωθείτε ότι ο τετράποδος φίλος σας δεν καταπίνει μεγάλα κομμάτια ολόκληρα. Σε λαίμαργους σκύλους βοηθάει η επιλογή μακριών ή χοντρών προϊόντων μάσησης και προς το τέλος η απομάκρυνση τους από το σκύλο. Μια καλή εναλλακτική είναι τα παιχνίδια από σταθερό φυσικό καουτσούκ, γεμισμένα με νόστιμες λιχουδιές ή ειδικές πάστες για σκύλους.

Αντισταθείτε στο ικετευτικό βλέμμα του σκύλου

Εσείς εργάζεστε συγκεντρωμένος, ενώ ο σκύλος σας καρφώνει ικετευτικά στα μάτια με μια μπάλα στο στόμα του; Σαφές μήνυμα: «Παίξε μαζί μου!» Αν ενδώσετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο σκύλος θα σας αποσπά όλο και πιο συχνά από την εργασία. Ακόμη κι αν είναι δύσκολο: Στείλτε το σκύλο σας πίσω στο μέρος, όπου κοιμάται. Είναι καλύτερο να καθορίζετε εσείς το πότε θα ξεκινά και θα τελειώνει το παιχνίδι ή η εκπαίδευση. Βάλτε στο πρόγραμμα ώρα για παιχνίδι και εκπαίδευση, προκειμένου ο τετράποδος φίλος σας να εκτονώνεται επαρκώς. Θα πρέπει επίσης να προσαρμόζετε τα διαλείμματά σας σύμφωνα με τις ανάγκες του σκύλου σας για ούρηση και αφόδευση.  Οι νεαροί σκύλοι πρέπει να βγαίνουν για λίγο έξω κάθε μία ή δύο ώρες. Όσον αφορά τους ηλικιωμένους σκύλους, θα πρέπει να τους δίνετε την ευκαιρία να ανακουφίζονται κάθε πέντε ώρες το αργότερο.

Εργασία και χαρά παρέα με το σκύλο!

Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
2 min

10 σημάδια ότι ο σκύλος σας είναι ευτυχισμένος

«Πώς μπορώ να καταλάβω αν ο αγαπημένος μου σκύλος είναι καλά;». «Πώς ξέρω ότι κάνω τα πάντα σωστά όταν ασχολούμαι με το σκύλο μου και ότι έχει μια καλή ζωή μαζί μου που τον κάνει εντελώς χαρούμενο;». Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων.
1 min

Τι καταλαβαίνουν οι σκύλοι;

Μερικές φορές φαίνεται ότι οι σκύλοι καταλαβαίνουν ακριβώς τι προσπαθεί να τους πει ο άνθρωπός τους. Πολλοί ζωόφιλοι είναι σίγουροι ότι ο σκύλος τους καταλαβαίνει τέλεια. Ωστόσο, στην καθημερινότητα υπάρχουν συχνά αρκετές παρανοήσεις μεταξύ σκύλου και ανθρώπου. Διότι αυτό που σε μας φαίνεται αυτονόητο, δεν είναι πάντα έτσι για το σκύλο. Τι καταλαβαίνουν πραγματικά οι σκύλοι;
1 min

Η κοινωνικοποίηση του κουταβιού σας

Ο σκύλος είναι από τη φύση του ζώο αγέλης. Με άλλα λόγια, είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει στην οικογένεια ιεραρχία. Πρέπει να τεθούν σαφείς κανόνες, τους οποίους και θα πρέπει να υπακούει κάθε μέλος της οικογένειας. Επιπλέον, όταν δίνετε στο σκύλο σας μία εντολή, παίζει πιο σημαντικό ρόλο ο τόνος και η χροιά της φωνής σας παρά η έντασή της. Επίσης η εκφώνηση σύντομων και ξεκάθαρων εντολών θα πρέπει να συνοδεύεται από σαφή οπτικά σήματα των χεριών. Σε κάθε ξεχωριστή εντολή θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα η ίδια λεκτική εκφώνηση συνδυαστικά με το ίδιο οπτικό σήμα. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για εσάς που είστε νέος ιδιοκτήτης σκύλου, διότι σας βοηθούν να ασκείτε εξουσία, ακόμα και αν μερικές φορές σας είναι δυσάρεστο.