Ανθοϊάματα Μπαχ: η δύναμη της φύσης στην υπηρεσία των πτηνών σας!

Anthoïámata Bach

Τα ανθοϊάματα Μπαχ για πoυλιά είναι πολύ στη μόδα. Τα αποστάγματα των άγριων φυτών ανακαλύφθηκαν τη δεκαετία του 1830 από το γιατρό και βακτηριολόγο Δρ. Edward Bach, και έκτοτε βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική ευεξία τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων. Δεν είναι μόνο οι σκύλοι και οι γάτες που επωφελούνται από τις ευεργετικές «καταπραϋντικές» ιδιότητες των ανθοϊαμάτων Μπαχ, αλλά και τα κατοικίδια πτηνά σας!

Ποια Ανθοϊάματα Μπαχ υπάρχουν;

Ο Δρ. Μπαχ ανακάλυψε 38 ανθοϊάματα, τα οποία έχουν ρυθμιστική δράση στο σώμα και το πνεύμα. Κάθε λουλούδι Μπαχ συνδέεται με ένα συγκεκριμένο βασικό σύμπτωμα - για παράδειγμα, το ανθοΐαμα No. 2, το Aspen (Άγρια Λεύκη) βοηθά στην αντιμετώπιση ανεξήγητων ανησυχιών και φόβων, καθώς και της ανήσυχης ή/και νευρικής διάθεσης. Τα ιάματα συναντώνται είτε ως σφαιρίδια είτε σε υγρή μορφή. Εάν βρίσκονται σε υγρή μορφή, μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες του ανθοϊάματος της επιλογής σας μέσα σε ένα ποτήρι με νερό πηγής, ενώ προσθέτοντας ένα κουταλάκι αλκοόλ, το διάλυμα συντηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για πτηνά ενδείκνυνται ιδίως μείγματα χωρίς αλκοόλ, καθώς και σφαιρίδια διαλυμένα σε νερό.

Εκτός από τα μεμονωμένα ανθοϊάματα Μπαχ για πτηνά υπάρχουν επίσης μείγματα που δρουν συνδυαστικά αξιοποιώντας τη «δύναμη» διαφόρων λουλουδιών. Έτσι, οι γνωστές «σταγόνες έκτακτης ανάγκης» αποτελούνται για παράδειγμα από τα αποστάγματα των εξής λουλουδιών: Impatiens (Ανυπόμονα), Star of Bethlehem (Αστράκι), Cherry Plum (Δαμασκηνιά), Rock Rose (Ηλιάνθεμο) και Clematis (Κληματίδα). Οι σταγόνες έκτακτης ανάγκης βοηθούν στην αντιμετώπιση όλων των ψυχολογικά αγχωτικών καταστάσεων, όπως η μετακόμιση, η κοινωνικοποίηση με άγνωστα πτηνά ή ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου.

Επιλέγοντας τα σωστά ανθοϊάματα Μπαχ

Η επιλογή του κατάλληλου ιαματικού λουλουδιού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση - αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι η λεπτομερής εξερεύνηση των κύριων συμπτωμάτων από εσάς ή ιδανικά ένας έμπειρος κτηνίατρος εναλλακτικής ιατρικής ή ένας πρακτικός κτηνίατρος. Δεν είναι ακόμη γνωστό, εάν τα ανθοϊάματα Μπαχ έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Εάν θέλετε να είστε σίγουροι, όσον αφορά στην επιλογή των σωστών λουλουδιών, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας ή τον πρακτικό κτηνίατρο της εμπιστοσύνης σας!

Στο κατάστημα της zooplus μπορείτε να εξερευνήσετε τη μεγάλη ποικιλία σε είδη για πουλιά!

Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
1 min

Οδηγός αναπαραγωγής για παπαγαλάκια budgie

Τα παπαγαλάκια Μπάτζι (Budgie ή Budgerigar) είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Τι ωραία που θα ήταν λοιπόν εάν τα Μπάτζι σας αποκτούσαν μικρά παπαγαλάκια! Υπάρχουν όμως μερικά βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, προτού προχωρήσετε με την αναπαραγωγή των budgie σας.
1 min

Πτερόρροια: πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τα πτηνά μας;

Όπως εμείς οι άνθρωποι βγάζουμε από την ντουλάπα τα ζεστά χειμωνιάτικα ή τα αέρινα καλοκαιρινά ρούχα, έτσι αλλάζουν και τα πτηνά το πτέρωμά τους. Δυστυχώς, αυτή η αλλαγή δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο η αλλαγή γκαρνταρόμπας σε εμάς τους ανθρώπους...
1 min

Οδηγός αναπαραγωγής για Σπίνους-ζέβρα

Όσοι έχουν ως κατοικίδια ένα ζευγάρι «ζεβράκια», συνήθως δε χρειάζεται να περιμένουν πολύ για απογόνους, διότι αυτά τα μικρόσωμα και δραστήρια πτηνά φροντίζουν να γεμίζουν τη φωλιά τους σύντομα και με μεγάλη συχνότητα . Σκεφτείτε λοιπόν εγκαίρως, εάν έχετε ή όχι αρκετό χώρο και χρόνο για μικρά ζεβράκια.