Εκπαίδευση Σκύλων

6 min

Ανάπτυξη κουταβιού: Από τη γέννηση στην ενηλικίωση

Κάθε κουτάβι περνάει από διάφορες φάσεις ανάπτυξης μέχρι να εξελιχθεί τελικά σε ενήλικο σκύλο. Μάθετε τι είναι σημαντικό για την εξέλιξη ενός κουταβιού από μικρό σε ένα σκύλο με αυτοπεποίθηση και ηρεμία στο περιοδικό zooplus μας.

4 min

Γιατί με Γλύφει ο Σκύλος μου;

Σάλια παντού πάνω μας - μερικοί λάτρεις των σκύλων πιστεύουν ότι αυτό είναι υπέροχο. Άλλοι δίνουν λιγότερη σημασία στην επαφή με την υγρή γλώσσα του σκύλου. Αλλά γιατί ο σκύλος μας, μας γλείφει; Διαβάστε παρακάτω που εξηγούμε γιατί αρέσει στα σκυλιά να γλείφουν τους ανθρώπους.

11 min

Εκπαίδευση για το κυνηγετικό ένστικτο για σκύλους σε 5 βήματα

Πολλές φυλές σκύλων εκτρέφονταν αρχικά για το κυνήγι, αλλά στην καθημερινή μας ζωή σήμερα, το έμφυτο κυνηγετικό ένστικτο μπορεί γρήγορα να γίνει πρόβλημα. Πότε θεωρείται αναγκαίο να παρέμβουμε και πώς λειτουργεί η σωστή εκπαίδευση σκύλων για το κυνηγετικό ένστικτο;

15 min

Εκπαίδευση ενήλικων σκύλων

Όσο νωρίτερα μάθουν οι σκύλοι τα βασικά στοιχεία της εκπαίδευσης, τόσο λιγότερα προβλήματα θα δημιουργηθούν αργότερα κατά τη συμβίωσή τους με τον άνθρωπο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όμως τι γίνεται, αν δεν υπήρξε καμία βασική εκπαίδευση όταν ο σκύλος ήταν κουτάβι; Είναι δυνατό να εκπαιδεύσει κάποιος έναν ενήλικο σκύλο; Πώς πρέπει να εκπαιδεύσω τον ενήλικο σκύλο μου; Θα σας δείξουμε τι πρέπει να προσέξετε κατά την εκπαίδευση του ενήλικου σκύλου σας και επτά ασκήσεις εκπαίδευσης που πρέπει να κάνετε μαζί του.

11 min

Εκπαίδευση Κουταβιού

Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο; Αυτή η αρχή ισχύει εγγυημένα για την εκπαίδευση κουταβιών. Τα μικρά σκυλιά είναι εξαιρετικά φιλομαθή και εξακολουθούν να είναι ανοιχτά να μάθουν τον κόσμο. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί για να μάθουν τα σκυλάκια με διασκεδαστικό τρόπο - αλλά και με συνέπεια - τι αναμένεται από αυτά.

3 min

Επιτρέπεται να φιλάω το σκύλο μου;

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων φιλούν τους σκύλους και τις γάτες τους. Ας ελπίσουμε μόνο να έχουν βουρτσίσει καλά τα δόντια τους και του κατοικίδιου ζώου τους! Πέρα από την  πλάκα όμως - οι αγκαλιές με ζώα μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι όχι μόνο ανθυγιεινές, αλλά και επικίνδυνες. Διαβάζοντας το άρθρο μας μπορείτε να μάθετε αν επιτρέπεται να φιλάτε το σκύλο σας.

4 min

Εφηβεία στους σκύλους: Τι πρέπει να προσέχετε

Καλώς ήρθατε στην εφηβεία του σκύλου σας! Εκεί όπου τα όρια και η εξουσία σας δοκιμάζονται συνεχώς. Αλλά μην σας πάρει από κάτω: με τις παρακάτω συμβουλές θα καταλάβετε και θα εκπαιδεύσετε καλύτερα το έφηβο τετράποδό σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης και αγχωτικής περιόδου.

4 min

Η κοινωνικοποίηση του κουταβιού σας

Ο σκύλος είναι από τη φύση του ζώο αγέλης. Με άλλα λόγια, είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει στην οικογένεια ιεραρχία. Πρέπει να τεθούν σαφείς κανόνες, τους οποίους και θα πρέπει να υπακούει κάθε μέλος της οικογένειας. Επιπλέον, όταν δίνετε στο σκύλο σας μία εντολή, παίζει πιο σημαντικό ρόλο ο τόνος και η χροιά της φωνής σας παρά η έντασή της. Επίσης η εκφώνηση σύντομων και ξεκάθαρων εντολών θα πρέπει να συνοδεύεται από σαφή οπτικά σήματα των χεριών. Σε κάθε ξεχωριστή εντολή θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα η ίδια λεκτική εκφώνηση συνδυαστικά με το ίδιο οπτικό σήμα. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για εσάς που είστε νέος ιδιοκτήτης σκύλου, διότι σας βοηθούν να ασκείτε εξουσία, ακόμα και αν μερικές φορές σας είναι δυσάρεστο.

13 min

Κυριαρχία στους Σκύλους: Πώς να Θέσετε υπό Έλεγχο το “Σκύλο Άλφα”.

Όταν οι σκύλοι δεν υπακούν ή συμπεριφέρονται επιθετικά προς τους άλλους σκύλους ή ανθρώπους, αυτό συχνά ερμηνεύεται ως κυριαρχική συμπεριφορά. Τι σημαίνει όμως η κυριαρχία στους σκύλους και πώς μπορείτε να την θέσετε υπό έλεγχο στον σκύλο σας;

6 min

Μασουλάει ο σκύλος τα πάντα; Αιτίες & Συμβουλές

Σκισμένα παπούτσια ή φαγωμένα έπιπλα - τα μυτερά δόντια του σκύλου μπορούν να καταστρέψουν αρκετά πράγματα. Αλλά γιατί οι σκύλοι εκδηλώνουν τέτοιου είδους συμπεριφορά και μασουλάνε τα πάντα; Εδώ θα βρείτε πιθανές αιτίες και συμβουλές.

9 min

Ο σκύλος μου ειναι φοβισμένος: Τι μπορώ να κάνω;

Εάν ένας σκύλος αντιδρά διστακτικά σε νέες καταστάσεις, είναι φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν όμως δείχνει έντονο φόβο σε καθημερινές καταστάσεις, θα πρέπει να το κοιτάξετε γιατί ίσως είναι προβληματικό. Ακόμη και ένας δυνατός θόρυβος ή μια σκάλα μπορεί να αναστατώσει τον τετράποδο φίλο. Ένας υπερβολικά αγχώδης σκύλος δυσκολεύεται πολύ στην καθημερινότητά του, ενώ ο ίδιος υποφέρει από το άγχος. Σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε συμβουλές για να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

10 min

Σκύλοι και παραμονή Πρωτοχρονιάς: Συμβουλές για το άγχος από τα πυροτεχνήματα

Τα φανταχτερά πυροτεχνήματα που σκάνε τα μεσάνυχτα είναι το αποκορύφωμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Δυστυχώς, τα περισσότερα σκυλιά το βλέπουν διαφορετικά: κλαψουρίζουν, τρέχουν ανήσυχα και τρέμουν ή κρύβονται πανικόβλητα στην πιο απομακρυσμένη γωνία. Δείτε σε αυτό το άρθρο πώς να χειριστείτε σωστά τον σκύλο σας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ώστε να τον βοηθήσετε και πώς μπορείτε να τον προετοιμάσετε για το θέαμα των πυροτεχνημάτων.

8 min

Συμβουλές εκπαίδευσης για επιθετικούς σκύλους

Υπάρχουν σκύλοι που γρυλίζουν, γαβγίζουν, δείχνουν τα δόντια τους και δαγκώνουν. Η επιθετική συμπεριφορά μπορεί να τεστάρει τη σχέση σκύλου και ανθρώπου. Γιατί όμως κάποια σκυλιά γίνονται επιθετικά ενώ άλλα όχι; Και τι μπορεί να γίνει για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς;

16 min

Τα 10 πιο δημοφιλή κόλπα για σκύλους

Θέλετε ο σκύλος σας να σηκώνει το πόδι, να κάθεται στα πίσω πόδια ή να πιάνει λιχουδιές στον αέρα; Με αυτά τα 10 κόλπα, εσείς και ο τετράποδος φίλος σας θα γίνετε κολλητάρια. Και το καλύτερο: Τα κόλπα για σκύλους δεν είναι μόνο ωραίο θέαμα, αλλά παράλληλα αποτελούν πνευματική και σωματική πρόκληση για τον σκύλο σας.

4 min

Το κουτάβι μου δαγκώνει: Τι να κάνω;

Από την ηλικία των έξι περίπου εβδομάδων, τα κουτάβια έχουν 28 μυτερά δόντια, τα οποία τους αρέσει πολύ να χρησιμοποιούν. Στην αρχή, αυτά τα πρώτα δόντια απλά τσιμπάνε ενοχλητικά και δεν προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς. Ωστόσο, κάθε ιδιοκτήτης σκύλου πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία στο να εκπαιδευτεί του κουταβάκι του το συντομότερο στην αναστολή του δαγκώματος. Τι μπορώ λοιπόν να κάνω, αν το κουτάβι μου δαγκώνει;