Εκπαίδευση Σκύλων

Εκπαίδευση Σκύλων

Το κουτάβι μου δαγκώνει: Τι να κάνω;

Από την ηλικία των έξι περίπου εβδομάδων, τα κουτάβια έχουν 28 μυτερά δόντια, τα οποία τους αρέσει πολύ να χρησιμοποιούν. Στην αρχή, αυτά τα πρώτα δόντια απλά τσιμπάνε ενοχλητικά και δεν προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς. Ωστόσο, κάθε ιδιοκτήτης σκύλου πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία στο να εκπαιδευτεί του κουταβάκι του το συντομότερο στην αναστολή του δαγκώματος. Τι μπορώ λοιπόν να κάνω, αν το κουτάβι μου δαγκώνει;

4 min

Γιατί με Γλύφει ο Σκύλος μου;

Σάλια παντού πάνω μας - μερικοί λάτρεις των σκύλων πιστεύουν ότι αυτό είναι υπέροχο. Άλλοι δίνουν λιγότερη σημασία στην επαφή με την υγρή γλώσσα του σκύλου. Αλλά γιατί ο σκύλος μας, μας γλείφει; Διαβάστε παρακάτω που εξηγούμε γιατί αρέσει στα σκυλιά να γλείφουν τους ανθρώπους.
11 min

Εκπαίδευση Κουταβιού

Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο; Αυτή η αρχή ισχύει εγγυημένα για την εκπαίδευση κουταβιών. Τα μικρά σκυλιά είναι εξαιρετικά φιλομαθή και εξακολουθούν να είναι ανοιχτά να μάθουν τον κόσμο. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί για να μάθουν τα σκυλάκια με διασκεδαστικό τρόπο - αλλά και με συνέπεια - τι αναμένεται από αυτά.
1 min

Επιτρέπεται να φιλάω το σκύλο μου;

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων φιλούν τους σκύλους και τις γάτες τους. Ας ελπίσουμε μόνο να έχουν βουρτσίσει καλά τα δόντια τους και του κατοικίδιου ζώου τους! Πέρα από την  πλάκα όμως - οι αγκαλιές με ζώα μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι όχι μόνο ανθυγιεινές, αλλά και επικίνδυνες. Διαβάζοντας το άρθρο μας μπορείτε να μάθετε αν επιτρέπεται να φιλάτε το σκύλο σας.
4 min

Η κοινωνικοποίηση του κουταβιού σας

Ο σκύλος είναι από τη φύση του ζώο αγέλης. Με άλλα λόγια, είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει στην οικογένεια ιεραρχία. Πρέπει να τεθούν σαφείς κανόνες, τους οποίους και θα πρέπει να υπακούει κάθε μέλος της οικογένειας. Επιπλέον, όταν δίνετε στο σκύλο σας μία εντολή, παίζει πιο σημαντικό ρόλο ο τόνος και η χροιά της φωνής σας παρά η έντασή της. Επίσης η εκφώνηση σύντομων και ξεκάθαρων εντολών θα πρέπει να συνοδεύεται από σαφή οπτικά σήματα των χεριών. Σε κάθε ξεχωριστή εντολή θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα η ίδια λεκτική εκφώνηση συνδυαστικά με το ίδιο οπτικό σήμα. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για εσάς που είστε νέος ιδιοκτήτης σκύλου, διότι σας βοηθούν να ασκείτε εξουσία, ακόμα και αν μερικές φορές σας είναι δυσάρεστο.
13 min

Κυριαρχία στους Σκύλους: Πώς να Θέσετε υπό Έλεγχο το «Σκύλο Άλφα».

Όταν οι σκύλοι δεν υπακούν ή συμπεριφέρονται επιθετικά προς τους άλλους σκύλους ή ανθρώπους, αυτό συχνά ερμηνεύεται ως κυριαρχική συμπεριφορά. Τι σημαίνει όμως η κυριαρχία στους σκύλους και πώς μπορείτε να την θέσετε υπό έλεγχο στον σκύλο σας;
1 min

Μασουλάει ο σκύλος τα πάντα; Αιτίες & Συμβουλές

Σκισμένα παπούτσια ή φαγωμένα έπιπλα - τα μυτερά δόντια του σκύλου μπορούν να καταστρέψουν αρκετά πράγματα. Αλλά γιατί οι σκύλοι εκδηλώνουν τέτοιου είδους συμπεριφορά και μασουλάνε τα πάντα; Εδώ θα βρείτε πιθανές αιτίες και συμβουλές.
10 min

Πώς σταματώ το γάβγισμα του σκύλου μου;

Το γάβγισμα είναι μια φυσιολογική μορφή επικοινωνίας για τους σκύλους. Αν όμως συμβαίνει ανεξέλεγκτα, πρέπει να δράσετε άμεσα. Μερικοί σκύλοι σχολιάζουν κάθε συμβάν με εκκωφαντικό γάβγισμα. Σίγουρα, το γάβγισμα είναι μία απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά του σκύλου και αποτελεί έναν τρόπο επικοινωνίας. Ωστόσο, εάν ο τετράποδος φίλος σας γαβγίζει ανεξέλεγκτα, θα πρέπει κυριολεκτικά να ακούσετε με προσοχή τα παρακάτω. Εδώ σας δίνουμε συμβουλές για το πως να κόψετε τη συνήθεια γαβγίσματος του σκύλου σας.
16 min

Τα 10 πιο δημοφιλή κόλπα για σκύλους

Θέλετε ο σκύλος σας να σηκώνει το πόδι, να κάθεται στα πίσω πόδια ή να πιάνει λιχουδιές στον αέρα; Με αυτά τα 10 κόλπα, εσείς και ο τετράποδος φίλος σας θα γίνετε κολλητάρια. Και το καλύτερο: Τα κόλπα για σκύλους δεν είναι μόνο ωραίο θέαμα, αλλά παράλληλα αποτελούν πνευματική και σωματική πρόκληση για τον σκύλο σας.
1 min

Τι καταλαβαίνουν οι σκύλοι;

Μερικές φορές φαίνεται ότι οι σκύλοι καταλαβαίνουν ακριβώς τι προσπαθεί να τους πει ο άνθρωπός τους. Πολλοί ζωόφιλοι είναι σίγουροι ότι ο σκύλος τους καταλαβαίνει τέλεια. Ωστόσο, στην καθημερινότητα υπάρχουν συχνά αρκετές παρανοήσεις μεταξύ σκύλου και ανθρώπου. Διότι αυτό που σε μας φαίνεται αυτονόητο, δεν είναι πάντα έτσι για το σκύλο. Τι καταλαβαίνουν πραγματικά οι σκύλοι;