Υιοθεσία Σκύλων

Υιοθεσία Σκύλων

Σκύλος και μωρό: Συμβουλές για μια επιτυχή συμβίωση

Όταν ανακοινώνεται ο ερχομός ενός μωρού στην οικογένειά σας, οι προτεραιότητες αλλάζουν. Μέχρι τώρα, ο σκύλος ήταν το επίκεντρο της προσοχής, αλλά σύντομα όλα θα περιστρέφονται γύρω από το νεογέννητο παιδί. Σε αυτό το άρθρο σας δείχνουμε πώς να προσαρμόσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σκύλο και μωρό μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μετά τη γέννα και κατά τους πρώτους μήνες μαζί.

1 min

10 σημάδια ότι ο σκύλος σας είναι ευτυχισμένος

«Πώς μπορώ να καταλάβω αν ο αγαπημένος μου σκύλος είναι καλά;». «Πώς ξέρω ότι κάνω τα πάντα σωστά όταν ασχολούμαι με το σκύλο μου και ότι έχει μια καλή ζωή μαζί μου που τον κάνει εντελώς χαρούμενο;». Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων.
6 min

Αφαιρέστε τα ούρα σκύλου με ασφαλή & καθαρό τρόπο

Οι λιμνούλες με ούρα είναι μερικές φορές μέρος της καθημερινής ζωής για τους ιδιοκτήτες σκύλων. Τα κουτάβια, οι άρρωστοι σκύλοι ή οι σκύλοι με προβλήματα συμπεριφοράς έχουν την τάση να αφήνουν λεκέδες ούρων στο σπίτι. Εδώ θα σας πούμε πως να καθαρίζετε τα ούρα του σκύλου και ποια προληπτικά μέτρα μπορείτε να λάβετε.
1 min

Εξοικείωση σκύλου στη νέα καθημερινότητα μετά τον Covid-19

Κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων εξόδου λόγω κορωνοϊού, πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων πέρασαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι απ’ ότι συνήθως. Τώρα, τα μέτρα χαλαρώνουν σταδιακά: αντί για εργασία από το σπίτι οι υπάλληλοι γραφείου επιστρέφουν στο χώρο εργασίας τους, αντί για ταινία στον καναπέ πηγαίνουν κινηματογράφο. Με αποτέλεσμα μερικοί σκύλοι να υποφέρουν από το γεγονός ότι οι άνθρωποί τους είναι πιο συχνά εκτός σπιτιού. Στο άρθρο αυτό σας δίνουμε συμβουλές για ομαλή προσαρμογή του σκύλου σας στη νέα καθημερινότητα μετά την απομόνωση λόγω Covid-19.
1 min

Εργασία από το σπίτι με το σκύλο

Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακός - όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι. Αυτό το νέο καθεστώς εργασίας ισχύει για υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες και πολλούς αυτοαπασχολούμενους. Ένας άλλος παράγοντας που κατέστησε απαραίτητη την εργασία από το σπίτι είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό. Αν έχετε στην οικογένεια και ένα σκύλο, αυτό μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση, για το πως θα συνυπάρχετε αρμονικά με το κατοικίδιό σας εν ώρα εργασίας. Όντας καλά οργανωμένοι και ακολουθώντας τις ιδέες μας, θα αντιληφθείτε ωστόσο ότι ένας σκύλος στο γραφείο του σπιτιού είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Με τις ακόλουθες συμβουλές μπορείτε λοιπόν να διαμορφώσετε ωραία τις ημέρες εργασίας παρέα με τον τετράποδο φίλο σας!
8 min

Η ασφάλεια του κουταβιού μέσα και έξω από το σπίτι

Μέρα με τη μέρα το μικρό κουτάβι σας ανακαλύπτει τον κόσμο γεμάτο περιέργεια. Ωστόσο, καθώς ξεκινάει το ταξίδι της εξερεύνησης, εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι τριγύρω, στους οποίους τα νεαρά και αμέριμνα κουταβάκια είναι ιδιαιτέρως επιρρεπή. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για το κουτάβι σας.
4 min

Η κοινωνικοποίηση του κουταβιού σας

Ο σκύλος είναι από τη φύση του ζώο αγέλης. Με άλλα λόγια, είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει στην οικογένεια ιεραρχία. Πρέπει να τεθούν σαφείς κανόνες, τους οποίους και θα πρέπει να υπακούει κάθε μέλος της οικογένειας. Επιπλέον, όταν δίνετε στο σκύλο σας μία εντολή, παίζει πιο σημαντικό ρόλο ο τόνος και η χροιά της φωνής σας παρά η έντασή της. Επίσης η εκφώνηση σύντομων και ξεκάθαρων εντολών θα πρέπει να συνοδεύεται από σαφή οπτικά σήματα των χεριών. Σε κάθε ξεχωριστή εντολή θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα η ίδια λεκτική εκφώνηση συνδυαστικά με το ίδιο οπτικό σήμα. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για εσάς που είστε νέος ιδιοκτήτης σκύλου, διότι σας βοηθούν να ασκείτε εξουσία, ακόμα και αν μερικές φορές σας είναι δυσάρεστο.
1 min

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Ιδέες δώρων για σκύλους

Μια καρδιά με πολλή αγάπη: Πολλοί θα ήθελαν να κάνουν χαρούμενο το σκύλο τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Στις 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα προς τιμή του Αγίου Βαλεντίνου, (σχεδόν) όλα περιστρέφονται γύρω από τους αγαπημένους μας. Εν τω μεταξύ, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πολλοί άνθρωποι θέλουν να κάνουν χαρούμενο όχι μόνο το σύντροφό τους, αλλά και καλούς φίλους. Και σε αυτούς περιλαμβάνεται σαφώς: ο σκύλος ή η γάτα σας! Εδώ σας δίνουμε προτάσεις και ιδέες δώρου για σκύλους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
6 min

Με αγαπάει ο σκύλος μου; 10 σημάδια που το αποδεικνύουν

Με αγαπάει άραγε ο σκύλος μου; Όταν αγαπάμε κάποιον, μας ενδιαφέρει φυσικά αν τα συναισθήματα είναι αμοιβαία και θέλουμε να μπορούμε να αναγνωρίσουμε εκείνα τα σημάδια που μας δείχνουν ότι ο τετράποδος φίλος μας μάς έχει βαθιά στην καρδιά του όσο τον έχουμε κι εμείς. Τα σκυλιά βέβαια έχουν άλλους τρόπους να δείχνουν την αγάπη τους και δεν μπορούν να πουν το "σ' αγαπώ" κυριολεκτικά με λόγια. Βρίσκουν όμως και άλλους χαριτωμένους τρόπους για να μας δείξουν πόσο πολύ μας αγαπούν. Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε να αναγνωρίσετε αυτά τα σημάδια, καθώς η ικανότητα να κατανοήσουμε τη γλώσσα των αγαπημένων μας κατοικιδίων ειναι κρυμμένη μέσα μας.
4 min

Ονειρεύονται οι σκύλοι;

Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει το σκύλάκι σας να χοροπηδά με τις πατούσες του, να τεντώνει την ουρίτσα του ή να κλαψουρίζει ήσυχα στον ύπνο του. Και κάπως έτσι γεννάται το εξής ερώτημα: Ονειρεύονται οι σκύλοι;
5 min

Περίπατος με το σκύλο εν καιρώ καραντίνας

Ο Covid-19 έχει αλλάξει την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα λόγω μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, προκειμένου να μην διαδώσουν τον κορωνοϊό, συχνά αναρωτιούνται: «Πώς μπορώ να φροντίζω το σκύλο μου κατά τη διάρκεια της καραντίνας;»
4 min

Πρέπει να αφήνω το σκύλο να κοιμάται στο κρεβάτι μου;

Όπως συμβαίνει σε πολλά θέματα, οι γνώμες διίστανται σχετικά με το αν κάποιος «Πρέπει να αφήνει το σκύλο του να κοιμάται στο κρεβάτι του». Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά επιχειρήματα που συνηγορούν υπέρ και κατά αυτής της απόφασης, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να ζυγίσετε τα πράγματα και να λάβετε αυτή την απόφαση μόνοι σας, εάν δηλαδή θέλετε να αφήνετε το σκύλο σας να κοιμάται στο κρεβάτι σας ή όχι. Ο σκύλος σας θα προσαρμοστεί σε ό,τι κι αν αποφασίσετε, άλλωστε εσείς είστε το «αφεντικό».
10 min

Τι κάνω αν βρω έναν αδέσποτο σκύλο;

Σας πλησιάζει ένας αδέσποτος σκύλος του δρόμου, ένας εγκαταλελειμμένος οικογενειακός σκύλος, ένας κυνηγετικός σκύλος ή ένα περίεργο κουτάβι, αλλά δεν υπάρχει κανένα ίχνος των ιδιοκτητών. Ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε όταν συναντάτε έναν αδέσποτο σκύλο; Τι πρέπει να κάνετε αν τραυματιστεί; Ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας σε σχέση με τον χαμένο σκύλο και ποιοι κανόνες ισχύουν στην Ελλάδα; Έχουμε συγκεντρώσει απαντήσεις σε αυτές και άλλες ερωτήσεις για εσάς εδώ.
1 min

Τι καταλαβαίνουν οι σκύλοι;

Μερικές φορές φαίνεται ότι οι σκύλοι καταλαβαίνουν ακριβώς τι προσπαθεί να τους πει ο άνθρωπός τους. Πολλοί ζωόφιλοι είναι σίγουροι ότι ο σκύλος τους καταλαβαίνει τέλεια. Ωστόσο, στην καθημερινότητα υπάρχουν συχνά αρκετές παρανοήσεις μεταξύ σκύλου και ανθρώπου. Διότι αυτό που σε μας φαίνεται αυτονόητο, δεν είναι πάντα έτσι για το σκύλο. Τι καταλαβαίνουν πραγματικά οι σκύλοι;
6 min

Υιοθεσία σκύλου εν μέσω της πανδημίας Covid-19

Πολλοί άνθρωποι σήμερα πρέπει να ακολουθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί: η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή ακόμη και καραντίνα. Στις ασυνήθιστες συνθήκες απομόνωσης, η επιθυμία των ζωόφιλων για έναν τετράποδο σύντροφο μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Και αν όχι τώρα - τότε πότε; Εξάλλου αυτή τη στιγμή, πολλοί έχουν αρκετό χρόνο για να περνούν με ένα νέο συγκάτοικο. Εδώ σας εξηγούμε γιατί η αυθόρμητη αγορά ενός σκύλου δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.
4 min

Χαλαρωτική μουσική για σκύλους: Ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσει ο σκύλος σας

Η μουσική μπορεί να έχει χαλαρωτική επίδραση σε εμάς τους ανθρώπους. Μπορεί να μας «ξυπνήσει» ή να μας ανεβάσει τη διάθεση. Η επιστήμη εδώ μιλάει: η μουσική έχει θετική επίδραση και στους σκύλους. Πώς είναι όμως η χαλαρωτική μουσική για σκύλους και τι τους αρέσει να ακούνε;
1 min

Χριστούγεννα με σκύλο: Συμβουλές για ασφαλείς γιορτές

Σπασμένα γυαλιά μιας σπασμένης χριστουγεννιάτικης μπάλας, ένα φλεγόμενο χριστουγεννιάτικο στεφάνι, ένα αναποδογυρισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα δύσπεπτο εορταστικό μενού: Τα Χριστούγεννα φέρουν μερικούς κινδύνους όχι μόνο για εμάς τους ανθρώπους, αλλά ιδίως για τους τετράποδους φίλους μας. Εδώ θα σας δείξουμε που εγκυμονούν κίνδυνοι για το σκύλο σας, πως μπορείτε να τους αποτρέψετε και πως μπορείτε να βοηθήσετε γρήγορα και κατάλληλα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το σπίτι μυρίζει έλατο και κανέλα, στο φούρνο ψήνονται χριστουγεννιάτικα μπισκότα, τα παράθυρα είναι διακοσμημένα για τα Χριστούγεννα, τα κεριά είναι αναμμένα και στο σαλόνι λάμπει το πολύχρωμα διακοσμημένο χριστουγεννιάτικο δέντρο - τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, που μπορεί ωστόσο να εξελιχθεί και σε πολύ επικίνδυνη για τους σκύλους μας. Ενώ εσείς τρέχετε ξέφρενα μέσα στο σπίτι για να συσκευάσετε τα τελευταία δώρα και να ετοιμάσετε το γιορτινό τραπέζι, τα παιδιά είναι χαρούμενα για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιό τους, ο σκύλος διαφεύγει της προσοχής μας. Ο τετράποδος φίλος μας είναι στρεσαρισμένος λόγω της αλλαγής της συνηθισμένης ρουτίνας του και είναι επίσης εκτεθειμένος σε κάποιους κινδύνους που κρύβονται μέσα στο σπίτι.
1 min

Χριστουγεννιάτικα δώρα για σκύλους

Χο, χο, χο! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ακόμη και οι σκύλοι ανυπομονούν για συναρπαστικά δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι σκύλοι σας προσφέρουν καθημερινά την αγάπη και την αφοσίωσή τους, κάντε τους λοιπόν κι εσείς ένα δώρο, γιατί το αξίζουν! Είτε πρόκειται για μία κουβέρτα είτε για ένα παιχνίδι, ο σκύλος σας θα είναι ευγνώμων για οποιοδήποτε δώρο. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις ωραιότερες ιδέες σχετικά με το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο για το σκύλο σας.