Περιοδικό

Είδη Πουλιών

Παπαγαλάκια Μπάτζι (Budgie)

Τα παπαγαλάκια Μπάτζι κατάγονται από την Αυστραλία και ανήκουν στην οικογένεια των παπαγάλων. Σήμερα, τα πουλιά με το πολύχρωμο φτέρωμα αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα κατοικίδια στην Ευρώπη. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές και πληροφορίες για την καταγωγή και την εκτροφή των Μπάτζι.

5 min
Υγεία & Φροντίδα Γάτας

Δηλητηρίαση γάτας

Πολλές γάτες περιπλανώνται ελεύθερα σε εξωτερικούς χώρους και εξερευνούν τη γειτονιά σας χωρίς την επίβλεψή σας. Σε αυτό ελλοχεύουν κίνδυνοι, όπως για παράδειγμα οι φόλες. Μάθετε εδώ πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν η γάτα σας είναι δηλητηριασμένη και πώς μπορείτε να τη βοηθήσετε.
7 min
Είδη Μικρών Ζώων

Σκαντζόχοιρος

Oι σκαντζόχοιροι μπορούν να καταταχθούν μεν στα εξωτικά κατοικίδια ζώα, ωστόσο γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Τα χαριτωμένα βίντεο με σκαντζόχοιρους που κυκλοφορούν σε διάφορες πλατφόρμες είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα μικρά εντομοφάγα συναντώνται όλο και περισσότερο στα νοικοκυριά. Ωστόσο, η ανατροφή ενός σκαντζοχοίρου, η οποία απαιτεί αρκετό κόπο, είναι αμφιλεγόμενο ζήτημα μεταξύ των οικολόγων.
4 min
Διατροφή Πουλιών

Διατροφή για το καναρίνι σας

Η τροφή του καναρινιού σας θα πρέπει να αποτελείται κυρίως από διάφορους κόκκους και σπόρους, όπως είναι άλλωστε εμφανές και από το κωνικό σχήμα του ράμφους του. Προκειμένου να είστε σίγουροι ότι το πτηνό σας λαμβάνει όλα όσα χρειάζεται για να παραμένει σε φόρμα και υγιές, προμηθευτείτε μια ποικιλία από ανάμικτους σπόρους, ενδεδειγμένους για καναρίνια.
6 min
Υιοθεσία Σκύλων

Με αγαπάει ο σκύλος μου; 10 σημάδια που το αποδεικνύουν

Με αγαπάει άραγε ο σκύλος μου; Όταν αγαπάμε κάποιον, μας ενδιαφέρει φυσικά αν τα συναισθήματα είναι αμοιβαία και θέλουμε να μπορούμε να αναγνωρίσουμε εκείνα τα σημάδια που μας δείχνουν ότι ο τετράποδος φίλος μας μάς έχει βαθιά στην καρδιά του όσο τον έχουμε κι εμείς. Τα σκυλιά βέβαια έχουν άλλους τρόπους να δείχνουν την αγάπη τους και δεν μπορούν να πουν το "σ' αγαπώ" κυριολεκτικά με λόγια. Βρίσκουν όμως και άλλους χαριτωμένους τρόπους για να μας δείξουν πόσο πολύ μας αγαπούν. Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε να αναγνωρίσετε αυτά τα σημάδια, καθώς η ικανότητα να κατανοήσουμε τη γλώσσα των αγαπημένων μας κατοικιδίων ειναι κρυμμένη μέσα μας.
Τα πιο χρήσιμα άρθρα μας
Σκύλοι Φυλές Σκύλων

Μαλτέζ (Maltese)

Ως έξυπνοι και ζωηροί σκύλοι συντροφιάς, τα μικρόσωμα, ολόλευκα Μαλτέζ ενθουσιάζουν πολλούς ζωόφιλους. Είναι το ιδανικό κατοικίδιο για να κάνει παρέα σε ανθρώπους, που θέλουν να έχουν τριγύρω τους ένα τετράποδο φίλο, και που τους αρέσει να φροντίζουν το απαλό τρίχωμα.
Γάτες Υγεία & Φροντίδα Γάτας

Ηλικία γάτας

Όπως είναι γνωστό, η ηλικία του σκύλου είναι εύκολο να υπολογιστεί: ένα σκυλίσιο έτος ισοδυναμεί με επτά ανθρώπινα έτη, γεγονός που εξαρτάται επίσης από τη φυλή και το βάρος του σκύλου. Πώς καθορίζεται λοιπόν η ηλικία της γάτας; Και πόσα χρόνια ζουν γενικά οι γάτες; Από ποια ηλικία θεωρούνται ηλικιωμένες;
Πουλιά Υγεία & Φροντίδα Πουλιών

Οδηγός αναπαραγωγής για παπαγαλάκια budgie

Τα παπαγαλάκια Μπάτζι (Budgie ή Budgerigar) είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Τι ωραία που θα ήταν λοιπόν εάν τα Μπάτζι σας αποκτούσαν μικρά παπαγαλάκια! Υπάρχουν όμως μερικά βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, προτού προχωρήσετε με την αναπαραγωγή των budgie σας.
Πρόσφατα άρθρα
Πουλιά Είδη Πουλιών

Παπαγαλάκια Μπάτζι (Budgie)

Τα παπαγαλάκια Μπάτζι κατάγονται από την Αυστραλία και ανήκουν στην οικογένεια των παπαγάλων. Σήμερα, τα πουλιά με το πολύχρωμο φτέρωμα αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα κατοικίδια στην Ευρώπη. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές και πληροφορίες για την καταγωγή και την εκτροφή των Μπάτζι.
Γάτες Υιοθεσία Γάτας

Είναι επικίνδυνο το περιλαίμιο με κουδουνάκι για τη γάτα σας;

Ορισμένοι ιδιοκτήτες, προκειμένου να προστατεύσουν τα πουλιά στον κήπο, φορούν στις γάτες τους περιλαίμιο με κουδουνάκι με την ελπίδα ότι το κουδούνισμα θα προειδοποιήσει τα πουλιά και έτσι θα τα προστατεύσει από τη γάτα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.
Σκύλοι Υιοθεσία Σκύλων

Χαλαρωτική μουσική για σκύλους: Ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσει ο σκύλος σας

Η μουσική μπορεί να έχει χαλαρωτική επίδραση σε εμάς τους ανθρώπους. Μπορεί να μας «ξυπνήσει» ή να μας ανεβάσει τη διάθεση. Η επιστήμη εδώ μιλάει: η μουσική έχει θετική επίδραση και στους σκύλους. Πώς είναι όμως η χαλαρωτική μουσική για σκύλους και τι τους αρέσει να ακούνε;