Φυλές Σκύλων

Βρείτε το σκύλο σας

Σημαντικά χαρακτηριστικά

Ο σκύλος μου πρέπει να (είναι):

Εμφάνιση

Μέγεθος
Πολύ ΜικρόΜικρόσωμοςΜεσαίου μεγέθουςΜεγαλόσωμοςΠολύ μεγαλόσωμος
Τρίχωμα
Άτριχος / ΥποαλλεργικόςΚοντότριχοςΜακρύτριχος
Χρώμα
ΜαύροΚόκκινο / Ανοικτό καφέΜπλε / ΓκριΚαφέ / Γκρι / Σκούρο καφέΚρεμΛευκόΚαφεκόκκινοΧρυσό / Κίτρινο
Σχέδιο
ΔίχρωμοςΤρίχρωμοςMerleTuxedoΑρλεκίνος / ΔιάστικτοςΜε βούλες / ΠιτσιλωτόςTabbySableSaddle / Blanket

Γκρούπ FCI

0 min

Αγγλικό Μπουλντόγκ (English Bulldog)

Έχει άγρια έκφραση, είναι τεμπέλης και ροχαλίζει – όχι ακριβώς αυτό που θα περιγράφαμε ως το «σύντροφο των ονείρων» μας. Ωστόσο, με τη χαρακτηριστική γοητεία του, την αίσθηση του χιούμορ και τον αξιαγάπητο, ελαφρώς αδέξιο τρόπο, με τον οποίο κινείται, το Αγγλικό Μπουλντόγκ κατακτά καρδιές γρήγορα.
0 min

Αυστραλιανός Κέλπι (Australian Kelpie)

Αθλητικός, έξυπνος και ευαίσθητος - με την περιγραφή των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του χαρακτήρα του, ο Αυστραλιανός Κέλπι θα είχε σίγουρα τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας σε μια υπηρεσία γνωριμιών. Ωστόσο, ο Αυστραλιανός Ποιμενικός αφοσιώνεται κυρίως στην εργασία του με τα πρόβατα.
0 min

Γενειοφόρο Κόλεϊ (Bearded Collie)

Οι λάτρεις των Γενειοφόρων Κόλεϊ συμφωνούν σε ένα πράγμα: «Όποιος δεν γνωρίζει αυτή τη φυλή, θα πρέπει να τη βιώσει!» Και όποιος έχει βιώσει έστω και μια φορά, πώς ένα Γενειοφόρο Κόλεϊ (Bearded Collie) τρέχει χαρούμενο στα λιβάδια, αφήνοντας το τρίχωμά του να κυματίζει, με πόση ενέργεια και χαρά παίζει ανέμελα και συγχρόνως με πόση προσοχή και επαγρύπνηση είναι εκεί για να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του ιδιοκτήτη του, μάλλον θα εθιστεί με αυτή την πρωτότυπη φυλή σκύλων και τη χαρακτηριστική γοητεία της.
1 min

Γερμανικό Μπόξερ (Boxer)

Γεροδεμένο και ευκίνητο, πεισματάρικο και ισορροπημένο, ήρεμο και έτοιμο να αμυνθεί - το Γερμανικό Μπόξερ φαίνεται να είναι ένας σκύλος γεμάτος αντιφάσεις. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η αντιφατικότητα καθιστά το Μπόξερ έναν πραγματικά «πολυτάλαντο» σκύλο.
1 min

Γερμανικό Πίντσερ (Pinscher)

Θέλει να συμμετέχει σε όλα, και δεν αρκείται στο να είναι απλός θεατής: στον κάποτε δημοφιλή σκύλο-προστάτη των στάβλων και κυνηγό αρουραίων, που παλαιότερα κυκλοφορούσε σχεδόν σε κάθε αγρόκτημα, αρέσει ακόμη και σήμερα να βρίσκεται στο επίκεντρο ως οικογενειακός σκύλος. Το Γερμανικό Πίντσερ με τον έντονο χαρακτήρα του θέλει να παίρνει μέρος σε όλα- είτε πρόκειται για άθληση έξω στη φύση, είτε για χάδια μέσα στο σπίτι.
1 min

Γερμανικός Μολοσσός (Great Dane)

Ο Γερμανικός Μολοσσός ανήκει στις πιο μεγαλόσωμες φυλές σκύλων στον κόσμο. Ωστόσο, παρά την επιβλητική του εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά χείλη, οι Μολοσσοί θεωρούνται πολύ φιλικοί, ήρεμοι σκύλοι, που έχουν ανάγκη να τους αγαπούν. Είναι δε τόσο χαδιάρηδες, που έχουν την τάση να υποτιμούν το βάρος τους, όταν απολαμβάνουν τις αγκαλιές των ανθρώπων τους.
1 min

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ (Labrador Retriever)

Υπάκουο, φιλικό προς τους ανθρώπους και ανθεκτικό: το μεσαίου μεγέθους Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι εξαιρετικά δημοφιλές ως οικογενειακός σκύλος. Ως αυθεντικός σκύλος εργασίας θέλει να εκτονώνεται τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.
1 min

Μαλτέζ (Maltese)

Ως έξυπνοι και ζωηροί σκύλοι συντροφιάς, τα μικρόσωμα, ολόλευκα Μαλτέζ ενθουσιάζουν πολλούς ζωόφιλους. Είναι το ιδανικό κατοικίδιο για να κάνει παρέα σε ανθρώπους, που θέλουν να έχουν τριγύρω τους ένα τετράποδο φίλο, και που τους αρέσει να φροντίζουν το απαλό τρίχωμα.
1 min

Μίνι Πίντσερ (Miniature Pinscher)

Ένα Πίντσερ σε μικρογραφία; Μην ξεγελιέστε! Το Μίνι Πίντσερ είναι ένας «πραγματικά γενναίος σκύλος». Όποιος ψάχνει ένα χαριτωμένο και ήρεμο σκυλάκι του σαλονιού, τότε το Μίνι Πίντσερ δεν είναι γι’ αυτόν. Παρά το μέγεθός του, ο ζωηρός οικογενειακός σκύλος έχει τεράστια επιθυμία για άθληση και άσκηση και έχει τους ανθρώπους του στο τρέξιμο από πολλές απόψεις.
0 min

Μπιγκλ (Beagle)

Τα κοντά πόδια του Μπιγκλ μπορεί να σας παραπλανήσουν - αυτός ο μεσαίου μεγέθους σκύλος σας κρατά σε κίνηση και είναι πάντα γεμάτος εκπλήξεις! Οι σκύλοι της συγκεκριμένης φιλικής φυλής είναι δραστήριοι, ατρόμητοι και αναμφίβολα έξυπνοι.
0 min

Μπουλ Τεριέ (Bullterrier)

Ισορροπημένος, παιχνιδιάρης και φιλικός προς τους ανθρώπους; Η περιγραφή αυτή σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής δε φαίνεται να ταιριάζει στην εικόνα της επικίνδυνης «πολεμικής μηχανής», που πολλοί άνθρωποι έχουν σχηματίσει για το Μπουλ Τεριέ. Καιρός είναι λοιπόν να βάλουμε μια τάξη στις προκαταλήψεις που επικρατούν για αυτή τη φυλή.
0 min

Μπουλμαστίφ (Bullmastiff)

Το Μπουλμαστίφ ανήκει σε μια από τις νεότερες φυλές σκύλων στον κόσμο. Ενώ ο δυνατός γίγαντας έκανε κάποτε δύσκολη τη ζωή των λαθροθήρων στην πατρίδα του την Αγγλία, στις μέρες μας το πιστό τετράποδο, που αγαπά τα παιδιά, θεωρείται κυρίως οικογενειακός σκύλος. Παρ' όλα αυτά, σε ορισμένες περιοχές ανα τον κόσμο το Μπουλμαστίφ κατατάσσεται στη λίστα με τις επικίνδυνες ή δυνητικά επικίνδυνες φυλές σκύλων.
0 min

Ντόγκο Κανάριο (Dogo Canario)

Επιθετικός κυνομάχος ή παιχνιδιάρης οικογενειακός σκύλος; Οι γνώμες διίστανται για το Ντόγκο Κανάριο, δηλαδή το Μολοσσό των Καναρίων Nήσων. Είναι σίγουρο ότι κανένας σκύλος δεν γεννιέται κυνομάχος, αλλά γίνεται με την παρέμβαση των ανθρώπων. Εναπόκειται λοιπόν στην ευθύνη των εκτροφέων και των ιδιοκτητών τους να φέρουν στην επιφάνεια τα πολυάριθμα θετικά χαρακτηριστικά του Ντόγκο Κανάριο και να τα ενισχύσουν.
1 min

Ντόμπερμαν Πίντσερ (Dobermann Pinscher)

Άγριος σκύλος-φύλακας ή ένας λίγο μεγαλόσωμος σκύλος που κατέληξε να γίνει σκύλος του σαλονιού; Οι απόψεις διίστανται για το Ντόμπερμαν. Η εικόνα του ως επικίνδυνο θηρίο, που έχουμε γενικά στο μυαλό μας για αυτή τη φυλή, οφείλεται κυρίως στις πολυάριθμες εμφανίσεις του στην οθόνη ως άγριος σκύλος. Ωστόσο, μετά την επιτυχημένη αμερικανική σειρά "Magnum", τα Ντόμπερμαν απολαμβάνουν κυριολεκτικά τη λατρεία του κόσμου.
7 min

Πομεράνιαν (Pomeranian)

Το Πομεράνιαν δεν εντυπωσιάζει με το μέγεθος, αλλά με τη φιλικότητα, την αυτοπεποίθηση και την ενέργεια. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που όλο και περισσότεροι λάτρεις σκύλων, επιλέγουν και προτιμούν αυτό το είδος Σπιτς.
0 min

Ροτβάιλερ (Rottweiler)

Μέσα από τη σκληρή εμφάνιση κρύβεται μία καλόκαρδη ψυχή: Το Ροτβάιλερ είναι ένας δυνατός, ατρόμητος και γεμάτος αυτοπεποίθηση σκύλος. Ως σκύλος-φύλακας και αστυνομικός σκύλος δεν διστάζει μερικές φορές να δείχνει τα δόντια του ως σημάδι προειδοποίησης. Ωστόσο, ο άλλοτε «σκύλος των χασάπηδων» έχει και την ήρεμη πλευρά του, όντας αφοσιωμένος, πιστός και χαδιάρης, γεγονός που τον καθιστά τον ιδανικό οικογενειακό σκύλο!
1 min

Τζακ Ράσελ Τεριέ (Jack Russell Terrier)

Μικρόσωμοι, έξυπνοι και ζωηροί - οι σκύλοι αυτής της νεαρής φυλής έχουν καταφέρει να αποκτήσουν έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό οπαδών. Ως «Τζακ Ράσελ Τεριέ» χαρακτηρίζεται μία ανεξάρτητη φυλή με βρετανικές ρίζες, η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα από την FCI από το έτος 2000. Το χαρακτηριστικό που διακρίνει το Τζακ Ράσελ Τεριέ (Jack Russell Terrier) από το στενό συγγενή του, το Πάρσον Ράσελ Τεριέ (Parson Russell Terrier), είναι τα κοντά πόδια.
1 min

Τσόου Τσόου (Chow-Chow)

Πυρόξανθο τρίχωμα με πλούσια χαίτη και συμπαγή σωματική διάπλαση - ένα Τσόου Τσόου εντυπωσιάζει αποκλειστικά και μόνο με τη μεγαλοπρεπή εμφάνισή του. Ωστόσο, αυτή η πρωτόγονη φυλή όχι μόνο ανήκει στις αρχαιότερες φυλές σκύλων στον κόσμο, αλλά διακρίνεται και για τον πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα της: λόγω της πεισματάρικης φύσης τους μερικοί λένε ότι τα Τσόου Τσόου έχουν το χαρακτήρα μιας γάτας παρά ενός σκύλου. Όποιος όμως έχει συναναστραφεί με Τσόου Τσόου, ξέρει ότι αυτοί οι σκύλοι δεν έχουν μόνο την εμφάνιση, αλλά και την καρδιά ενός λιονταριού.
1 min

Χάσκυ Σιβηρίας (Siberian Husky)

Τα φωτεινά μπλε μάτια και το χαρακτηριστικό σχέδιο του τριχώματος είναι για πολλούς τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ενός Χάσκυ Σιβηρίας και μας ταξιδεύουν σε χειμερινά, χιονισμένα τοπία και σκύλους σε έλκηθρα. Αυτή η βόρεια, πανέμορφη φυλή σκύλων συναντάται στις μέρες μας και σε νοτιότερα κλίματα ή εξελίσσεται σε σκύλο της πόλης. Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο μας για τα Χάσκυ Σιβηρίας για να μάθετε ό,τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις ενδεδειγμένες συνθήκες διαβίωσης αυτής της φυλής.